AcasăPoliticaDragnea, despre consensul pe Codul fiscal: O discutie bazata pe responsabilitate. Am...

Dragnea, despre consensul pe Codul fiscal: O discutie bazata pe responsabilitate. Am convenit sa nu semnam acord

Liderul interimar al social-democratilor s-a aflat, joi dimineata, printre liderii care au luat parte la discutiile pe tema Codului fiscal, odata ce zilele trecute s-a decis amanarea votului din sesiunea extraordinara a Legislativului, pentru primele zile ale noii sesiuni ordinare a Parlamentului, din septembrie, nu inainte, insa, ca presedintii partidelor parlamentare sa mai aiba o intrevedere pe aceasta tema.

Intrevederea s-a incheiat in urma cu doar cateva ore, cu rezultate cat se poate de bune, mai precis cu o concordanta a parerilor atat in randul partidelor de la Putere, cat si din Opozitie. Iar acest lucru a fost confirmat de catre Liviu Dragnea. „A fost o discutie bazata pe precautie si responsabilitate, atat din partea noastra, cat si a colegilor din Opozitie. Acest consens care a fost dorit si de noi si de colegii din Opozitie – care a fost realizat astazi-  a fost necesar pentru ca intentia noastra comuna a fost si ramane ca acest Cod fiscal sa ramana in timp (…) este un Cod fiscal care trebuie sa arate predictibilitate si stabilitate in mediul economic, este un semnal necesar pentru toti investitorii si toti cetatenii din Romania”, a declarat Dragnea, la finele intalnirii de la Parlament.

Printre concluziile intrevederii la care au participat liderul interimar al PSD, precum si cel al UNPR, Gabriel Oprea, al UMDR, Kelemen Hunor, dar si copresedintii ALDE, Tariceanu si Constantin, si ai PNL, Alina Gorghiu si Valsile Blaga, a fost aceea ca „modificarile la Codul Fiscal vor fi adoptate in forma initiala, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat”, a precizat Dragnea, exemplificand cu situatia reducerii TVA-ului: la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19 % din 2017, dar amintitnd si despre eliminarea taxei pe stalp si a supraacizei la carburanti, ambele urmand sa dispara din 2017, cu o exceptie. Este vorba despre constructiile speciale din agricultura, in cazul carora taxa pe stalp care va fi eliminata din ianuarie 2016

„Nu este nevoie sa semnam documente”

Cat priveste parafarea unui acord in privinta deciziilor la care s-a ajuns la aceasta intrevedere politica, Dragnea a precizat ca nu s-a semnat nimic si ca liderii partidelor merg pe garantii verbale. „Am convenit sa nu semnam acord, nu este nevoie sa semnam documente, suntem oameni responsabili, (…) nu este nevoie sa semnam documente prin care sa certificam ce am vorbit. Garantia este asumarea responsabilitatii si seriozitatea”, a precizat Dragnea, care a adaugat ca s-a convenit, totodata, ca votul final pe acest proiect sa se dea pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger