AcasăPoliticaDragnea ii abureste pe social-democrati cu un congres

Dragnea ii abureste pe social-democrati cu un congres

Inainte de turul doi al prezidentialelor, Liviu Dragnea declara ca este gata sa se sacrifice alaturi de Victor Ponta, daca acesta pierde alegerile.  Iata insa ca presedintele executiv al PSD s-a sucit si cauta acum o solutie salvatoare.

Liviu Dragnea cere congres extraordinar ca sa le inchida gura pesedistilor nemultumiti

Ca sa le inchida gura contestatarilor si sa blocheze formarea unei mase critice in partid,  Liviu Dragnea arunca o fumigena:  PSD trebuie sa organizeze pana la sfarsitul anului un Congres extraordinar. Ca sa dea greutate propunerii, Dragnea sustine ca aceasta vine in intampinarea asteptarilor pe care social-democratii le au de la liderii lor. „Marea majoritate a presedintilor de filiale si inclusiv eu sustinem ca Congresul ar trebui sa se finalizeze in acest an. PSD sa fie la inceputul unui nou an cu toate procedurile statutare indeplinite pentru a incepe o reconstructie atat doctrinara, cat si din punct de vedere al organizarii. E nepermis pentru un partid in 2014 sa nu aiba o comunicare constanta foarte bine organizata cu tinerii si retelele sociale. (…) Din ianuarie trebuie sa ne ocupam de guvernare, dincolo de emotie”, a declarat presedintele executiv al PSD. Practic, Dragnea mizeaza pe faptul ca, luata ca din oala, tabara ostila lui nu va reusi sa se mobilizeze si sa genereze un curent puternic in partid.

Sova face valuri in continuare

Planul lui Dragnea este dat peste cap de Dan Sova, care cere insistent demisia presedintelui executiv al PSD. „Daca Liviu Dragnea si-ar fi asumat esecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai putin tensionate. Cu toate ca suntem un partid extrem de puternic, am pierdut, si nu oricum, ci la un milion de voturi. (…) Nu pot sa spun ca am pierdut din cauza candidatului sau a vreunei filiale judetene, ci din cauza campaniei conduse la sediul din Kiseleff. Cel mai vinovat este Liviu Dragnea. Sunt vinovati si consultantii, al caror rol era sa anticipeze anumite lucruri, dar in final totul depinde de organizare”, a afirmat vicepresedintele social-democrat.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger