AcasăPoliticaDragnea si Oprea au semnat si pe masa, si sub masa

Dragnea si Oprea au semnat si pe masa, si sub masa

PSD si UNPR si-au refacut mariajul. Cei doi lideri, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, au semnat, ieri, protocolul care leaga destinele celor doua partide si la alegerile din acest an.

Dupa o logodna cu nabadai, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea s-au luat cu acte

In fapt, voci avizate din interiorul celor doua partide spun ca Dragnea si Oprea au semnat doua intelegeri: protocolul prezentat lumii si un doument secret care le da asigurari progresistilor lui Oprea ca vor avea rezervate locuri eligibile, pe listele PSD, la parlamentarele din toamna. Nu 35, asa cum ceruse Oprea miercuri, si nici 30 batute pe muchie, ci ”maximum 30”, dupa cum sustin diverse surse. Surse care insista ca asa stau lucrurile, chiar daca, chestionat de ziaristi pe tema, Liviu Dragnea a negat existenta vreunei intelegeri pe sub masa. Atitudine nu foarte credibila din moment ce in protocolul oficial nu este trecuta cota rezervata UNPR la parlamentare, dar se mentioneaza in schimb ca ambele partide vor vota impotriva introducerii votului in doua tururi pentru primari. Situatie in care este greu (ba chiar imposibil) de crezut ca Oprea a acceptat sa-si piarda principalul atuu in negocierile cu pesedistii fara a avea garantia ca UNPR isi va primi numarul de locuri eligibile convenit. Ca sa puna batista pe tambalul speculatiilor (si ca sa linisteasca spiritele social-democrate indignate de revenirea UNPR-ului in carca PSD-ului), Dragnea a sustinut ca va avea loc o analiza dupa alegerile locale cand, in functie de rezultatele UNPR, se va lua o decizie in privinta cotei pe care o vor primi progresistii lui Oprea la parlamentarele din toamna.

PNL: Ca sa-si scape pielea la locale, PSD vinde locuri in viitorul Parlament

Liberalii au reactionat imediat la auzul refacerii oficiale a mariajului PSD-UNPR. ”PSD vinde locuri in viitorul Parlament pentru a scapa de alegeri locale in doua tururi de scrutin”, i-a acuzat prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu pe social-democrati. Acesta a tinut sa demonteze si imaginea de mari aparatori ai regulilor democratiei pe care si-au construit-o PSD si UNPR in razboiul legat de alegerea primarilor in doua tururi. ”Ambele partide n-au avut nicio problema in a sfida bunul simt si regulile democratice atunci cand au transferat sute de primari prin celebra ordonanta marca Ponta & Dragnea pentru a-si asigura victoria in alegerile prezidentiale”, a readus Atanasiu in actualitate celebra ”ordonanta a traseistilor”.

PSD se simte bine doar in formula ”menage a trois”

Imediat dupa parafarea aliantei cu UNPR, Liviu Dragnea a anuntat si ca este foarte interesat de semnarea unui protocol cu ALDE. ”Am avut o discutie cu colegii de la ALDE saptamana trecuta. In acest sens am si adoptat in Comitetul Executiv o hotarare. Urmeaza ca in aceste zile sa ne vedem si tocmai in contextul functionarii acestei majoritati parlamentare care functioneaza de mai multi ani — PSD-UNPR si ALDE. Cred ca in perioada urmatoare sunt sanse sa semnam un protocol de colaborare cu ALDE”, a comentat liderul PSD, ieri, imediat dupa oficializarea intelegerii cu UNPR.

author avatar
Simona Badulescu
909 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger