AcasăPoliticaDreapta, fuziune cu cantec

Dreapta, fuziune cu cantec

„Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cat mai repede”, a anuntat, ieri, liberalul Klaus Iohannis, dupa o noua intalnire cu reprezentantii PDL.

 

Klaus Iohannis s-a instalat la butoanele PNL

„Lucram ca intr-o alianta, practic. De astazi, grupurile parlamentare din Camera si Senat vor lucra impreuna”, a afirmat, la randul sau, Vasile Blaga. Totodata, cei doi lideri au precizat ca vor avea un candidat comun la prezidentialele din noiembrie. „Ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, vom avea un singur candidat, dar ne intereseaza un proiect pentru Romania cu care sa-i convingem pe romani. Cred ca jumatatea lunii iulie – 1 august sigur ne va gasi cu un singur candidat desemnat. Eu as spera ca din partea unui singur partid. Dar, daca nu se poate pana atunci fuziunea, din partea celor doua partide”, a mai spus Blaga.

Noua formatiune, fluierata de pe margine

 

Vasile Blaga si-a propus sa vada dreapta unita

In timp ce Iohannis si Blaga vorbesc cu multa convingere despre o fuziune, voci din PNL si PDL au inceput deja sa cante prohodul acestui proiect. De departe, cei mai vehementi sunt liberalii, mai multe organizatii amenintand chiar cu un boicot. La asta se adauga si pozitiile sceptice exprimate de personaje precum Mircea Ionescu Quintus sau Calin Popescu Tariceanu. „Doua partide care nu pot renunta la identitatea lor nu pot fuziona. Am auzit-o pe doamna Macovei ca dansii nu renunta, iar noi  am trecut in Statut ca nu putem renunta la nume, identitate, trecut si asa mai departe. (…) Prin urmare, PNL si PDL ar putea sa se alature intr-o combinatie din asta, sa-i zicem alianta”, a afirmat Quintus. Opinie impartasita si de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care le-a cerut colegilor sai sa nu cada in capcana fuziunii. „In prima zi de dupa alegerile recent incheiate presa si comentatorii politici aratau ca Traian Basescu a fost aspru sanctionat de electorat, dovada fiind chiar scorul de 6% obtinut de grupul de politicieni sustinuti de el. Cum se poate justifica atunci faptul ca in chiar aceeasi zi conducerea PNL ii indeplineste visul de a elimina liberalismul de pe scena politica romaneasca si de a pune PNL-ul la dispozitia familiei sale politice?”, a mai  precizat Tariceanu.

Iohannis a pus stapanire pe PNL

Calin Popescu Tariceanu ii indeamna pe liberali sa nu fuzioneze cu democrat-liberalii

Instalat  doar de cateva minute ca interimar, Klaus Iohannis a si lansat un prim atac la adresa fostului sau sef, Crin Antonescu. Pe care l-a admonestat pentru faptul ca a demarat negocieri cu Razvan Ungureanu  fara sa consulte, in prealabil, conducerea partidului. Odata depasit momentul, Iohannis si-a prezentat si proiectele de viitor. Vrea sa desfiinteze functia de prim-vicepresedinte, pe care a ocupat-o gratie lui Antonescu, dar si sa se lanseze in cursa pentru prezidentialele din toamna. Proiecte imbratisate de mai toti liberalii, inclusiv de cei care ii jurau credinta lui Crin Antonescu si care acum il perie pe noul lider si de scamele de maine.

[poll id=”767″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
843 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger