AcasăPoliticaE oficial: Eugen Teodorovici, desemnat ministru al Finantelor, in locul lui Darius...

E oficial: Eugen Teodorovici, desemnat ministru al Finantelor, in locul lui Darius Valcov!

Eugen Teodorovici

Succesorul lui Darius Valcov in postura de sef al ministerului Finantelor este Eugen Teodorovici, prezent deja in actuala formula a Guvernului, ca ministru al Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici

Astfel, vineri, s-a aflat ca nu doar ca Teodorovici a fost propus pentru noua functie, dar si ca a fost deja acceptat de catre liderul de la Cotroceni.

Premierul a anuntat, in urma cu scurt timp, in cadrul sedintei Executivului, ca l-a propus pe Teodorovici pentru Ministerul Finantelor, si ca presedintele Iohannis -pe care Ponta a insistat in cateva randuri ca il va anunta in prima instanta despre alegerea sa in materie de succesor al lui Valcov la sefia MFP – inainte de a face public numele acestuia din urma, a fost de acord cu ideea. Mai mult, se stie ca in locul lui Todorovici, la fonduri Europene, va fi numit Marius Nica.

De altfel, dupa cum reiese dintr-un scurt comunicat de presa al Presedintiei, propunerea ca Teodorovici sa fie trecut de la Fonduri Europene la Finante a fost convenita, in cadrul unei intrevederi avute intre seful statului si cel al Guvernului. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si prim-ministrul Victor Ponta au convenit in cursul unei intrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnarii noului ministru de Finante in persoana domnului Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene”, se mentioneaza in comunicat.

Odata aceste aspecte convenite, noii ministri vor depune, luni dimineata, juramantul in functie. Ceremonia va avea loc la Cotroceni, incepand cu ora 10.

author avatar
Cristina Stefan
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger