AcasăPoliticaE oficial: impozitul pe bacsis a fost eliminat. Presedintele a semnat decretul...

E oficial: impozitul pe bacsis a fost eliminat. Presedintele a semnat decretul

Seful statului a semnat, in prima zi a lunii iulie, o serie de decrete, printre care si pe cel care oficializeaza, practic, eliminarea impozitului pe bacsis.

Este vorba despre forma ordonantei guvernamentale care nu mai prevede impozitarea bacsisului, demers care a iscat ample controverse si care, in cele din urma, a dus la abrogarea prevederii, in Parlament. Mai exact, liderul de la Cotroceni a samnat decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative”, dupa cum a anuntat, miercuri, Administratia Prezidentiala.

Drept urmare, bacsisul – mai exact fie spus suma de bani lasata voit de un client, pe langa suma pe care o are de platit pentru un bun livrat ori un serviciu prestat – nu va mai fi trecut pe bonul fiscal, deci nu va fi impozitat.

Nu in ultimul rand, Iohannis a semnat, tot miercuri, si un alt act normativ privitor la domeniul economic, si anume decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal”.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger