AcasăPoliticaEdilul timisorean a dat ochii cu procurorii

Edilul timisorean a dat ochii cu procurorii

In aceasta dimineata, primarul orasului de pe Bega s-a prezentat la sediul teritorial al DNA-ului, pentru a discuta cu procurorii.

UPDATE 14.35. Edilul Robu a facut o serie de precizari in privinta audierii sale, ca martor, de catre procurorii anticoruptie timisoreni.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, declaratia prezentata de catre edilul Robu, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook:

„In data de 04.05.2016, am fost audiat ca martor de DNA, intr-un dosar privind incheierea de catre Primaria Timisoara, in 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobila cu operatorul Vodafone.

Vreau din start sa ma delimitez de cei ce acuza DNA si celelalte institutii ale statului atunci cand sunt chemati sa dea declaratii. Trebuie sa intelegem o data, ca cetateni ai unui stat de drept –si eu nu cred ca are cineva temei sa considere Romania de astazi drept altceva-, indiferent de pozitia pe care o ocupam, ca este un lucru firesc ca atunci cand exista sesizari de ilegalitate, institutiile abilitate sa faca investigatiile de rigoare pentru a ajunge la clarificarea lucrurilor.

Ce am declarat eu nu reprezinta nimic spectaculos, si anume: am aratat ca initiativa si demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobila in speta au apartinut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primarie cu atributii de serviciu pe linia respectiva. Eu nu m-am implicat de niciun fel in ceea ce s-a intamplat nici pentru demararea procedurii si nici pe parcursul ei, decat cu semnaturile strict procedurale pe documentele aferente, semnaturi date dupa ce dl. viceprimar, la intrebarile puse de mine privind legalitatea si beneficitatea, mi-a garantat ca se respecta legea 100% si ca se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. In privinta legalitatii, aveam, in plus, garantia asigurarii ei data de semnaturile directoarei Directiei Economice si reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am stire despre niciun interes personal sau tert al cuiva legat de respectivul contract si nici despre vreo cat de mica ilegalitate. Daca, cumva, asa ceva exista, urez succes institutiilor abilitate in a-i descoperi pe vinovati, dovedi si pedepsi. In ceea ce ma priveste, sunt curat 100%, ca in absolut tot ce fac!”

–––––––––-

Mai exact, Robu a fost citat de catre anchetatorii DNA, in calitate de martor, astfel ca s-a prezentat la audieri, intr-o cauza ce are legatura cu un operator de telefonie mobila, mai exact cu un contract datand din 2013, din cate a precizat edilul, pentru presa locala, mai precis pentru opiniatimisoarei.ro. „Domnul Stoia (fostul viceprimar Traian Stoia – n.r.) s-a ocupat. Expirase contractul vechi si s-a facut unul nou, a fost o reducere considerabila, intr-adevar. A fost depusa o plangere la DNA si e normal ca procurorii sa se ocupe de caz”, a precizat primarul, pentru sursa citata.

Va reamintim ca Nicolae Robu conduce destinele Timisoarei din vara lui 2012.

sursa foto: Facebook/Nicolae Robu

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger