AcasăPoliticaEduard Hellvig e noul sef al SRI. A depus juramantul in plen,...

Eduard Hellvig e noul sef al SRI. A depus juramantul in plen, imediat dupa votul din Parlament!

Parlamentarii au decis, prin vot: Eduard Raul Hellvig este noul sef al Serviciului Roman de Informatii. Alesii au validat cu 498 de voturi „pentru” si doar 15 „impotriva” numirea europarlamentarului in fruntea SRI.

Dupa ce a fost anuntat rezultatului votului din plenul Parlamentului, Eduard Hellvig, liberalul in varsta de 40 de ani propus in urma cu aproape doua saptamani de catre presedintele Iohannis pentru sefia SRI, a si depus juramantul, in jurul orei 17.20, in fata senatorilor si a deputatilor.

Odata ce a devenit, oficial, noul director al SRI, Hellvig a anuntat ca prioritatea Serviciului in fruntea caruia a fost numit marti trebuie sa fie „consolidarea performantei”, mentionand drept „esentiale” combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatii de aparare a sigurantei nationale.

La foarte scurta vreme dupa ce a parasit sala de plen, Eduard Hellvig a stat de vorba cu presa, mentionand ca nu are motive sa nu colaboreze cu generalul Coldea, cel care a asigurat, interimar, conducerea SRI, dupa demisia lui George Maior fostul director al SRI. „E o mare responsabilitate pentru mine„, a declarat politicianul, anuntand, printre altele, ca „evident nu vor exista schimbari in Serviciul Roman de Informatii”.

author avatar
Cristina Stefan
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger