AcasăPoliticaEmil Boc, primele precizari in privinta perchezitiilor DNA

Emil Boc, primele precizari in privinta perchezitiilor DNA

Actualul edil al Clujului a oferit cateva lamuriri in privinta actiunii de miercuri a procurorilor DNA, care s-au oprit la mai multe sedii ale unor primarii din tara, inclusiv la cel al institutiei pe care o conduce, de aproape trei ani, Emil Boc.

Fostul premier a precizat ca procurorii vor sa studieze anumite documente semnate de primaria locala cu o firma de deratizare si dezinsectie, ca este vorba despre o hotarare de Consiliu Local din 2006, despre o decizie de prelungire a contractului ce dateaza din 2010, deci din perioada cand Boc nu conducea institutia, liberalul fiind reales in fruntea institutiei in 2012, dupa ce a condus Palatul Victoria. „Au fost solicitate Primariei sa fie  predate mai multe documente legale de contractul cu firma SC Coral Impex SRL (…) inscrisuri (…) care fac obiectul activitatii de dezinsectie-deratizare si contracte de sponsorizare incheiate de Coral Impex si Primaria Cluj-Napoca”, a lamurit edilul.

Totodata, citand din adresa primita la primarie, liberalul a mentionat ca procurorii sustin ca au suspiciuni la adresa unor angajati ai administratiei publice. „Se precizeaza in acest document ca este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de coruptie savarsite de catre functionari ai administratiei publice locale. Asta este ceea ce am primit (…) cu privire la cele solicitate. Mai multe date nu am”, a mai explicat primarul clujean

Mentionam ca, pe langa verificarile care se fac la primaria din Cluj, procurorii au descins si la alte astfel de institutii publice din Sibiu, Alba Iulia, Zalau , precum si la primaria din Targu Mures.

In privinta actiunii de miercuri, procurorii DNA au anuntat ca verificarile vizeaza 32 de adrese, din sase judete-Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova – cinci ale unor institutii publice, restul de 27 fiind domicilii ale unor persoane, precum si sedii de firma. De asemenea, reprezentantii Directiei mentioneaza ca in acest caz se fac cercetari, de catre reprezentantii serviciului teritorial Cluj, in privinta unor suspiciuni privind savarsirea, in intervalul 2013-2015, a unor fapte de coruptie si asimilate acestei infractiuni.

author avatar
Cristina Stefan
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger