AcasăPoliticaFost sef al Cancelariei premierului, urmarit penal. Dorin Marian, suspectat de marturie...

Fost sef al Cancelariei premierului, urmarit penal. Dorin Marian, suspectat de marturie mincinoasa

Nume nou in dosarul in care se ancheteaza retrocedarea unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa. La o zi de cand DNA Brasov anunta faptul ca actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este urmarit penal in aceasta cauza, pentru marturie minicinoasa si favorizarea faptuitoriului, procurorii anticoruptie brasoveni au anuntat ca mai au un suspect in aceasta speta.

Si anume pe Dorin Marian, fost sef al Cancelariei primului-ministru, in mandatul premierului Tariceanu. Care, din cate anunta DNA, este urmarit penal pentru marturie mincinoasa, in acelasi dosar in care au fost trimisi in judecata, printre altii, afaceristul Truica, Paul Al Romaniei, Marius Marcovici, dar si alte persoane.

In acest sens, Marian a fost chemat la finele lunii trecute, la Brasov, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in aceasta cauza. Doar ca in privinta acestei declaratii, procurorii il acuza pe fostul Sef al Cancelariei premierului ca nu ar fi spus adevarul, in privinta unui aspect ce tine de Marcovici.

Detaliile cu privire la suspiciunile pe care le au procurorii brasoveni in privinta lui Dorin Marian, asa cum au fost ele prezentate in comunicatul DNA, le puteti afla in cele ce urmeaza:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa (a carei trimitere in judecata a fost mediatizata prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a numitului Marian Dorin, fost sef al Cancelariei primului ministru.

Aceasta citare a fost necesara in legatura cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfasurata de inculpatul Marcovici Marius.

Dupa depunerea juramântului, la data de 28.04.2016, Marian Dorin a facut declaratii mincinoase cu privire la faptul ca Marcovici Marius Andrei a fost consilierul sau personal, in perioada in care a indeplinit functia de sef al cancelariei primului ministru.

Declaratia mincinoasa consta in faptul ca, desi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, in raport cu Marian Dorin, rezulta din inscrisurile de la dosar, care confirma inclusiv faptul ca incheierea contractului a fost realizata pe perioada determinata, respectiv pe durata exercitarii functiei de sef al Cancelariei primului ministru de catre suspect, acesta a negat aceasta evidenta.

In depozitia luata sub juramânt, Marian Dorin a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, mediatizat prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016”.

sursa foto: comisarul.ro

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger