AcasăPoliticaFratia palatelor apara incompatibilii

Fratia palatelor apara incompatibilii

Spre disperarea liberalilor, colaborarea dintre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta merge struna. Recent, cei doi demnitari si-au dat mana pentru a-i salva din ghearele ANI pe alesii incompatibili.

Victor Ponta si Klaus Iohannis pe alesii incompatibili

Ani la rand, social-democratii au incercat sa-i scoata pe alesi din ghearele inspectorilor de integritate. Fara prea mare succes, mai ales ca la capatul firului legal s-a aflat tot timpul Traian Basescu, cel care a atacat orice initiativa de acest fel. Intre timp insa, Victor Ponta si ai lui s-au lipit de un aliat redutabil. Nimeni altul decat presedintele Klaus Iohannis, cel care a patimit o buna bucata de vreme de pe urma unui proces de incompatibilitate. Deunazi, intr-un mesaj transmis alesilor locali, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Oraselor din Romania, seful statului a atins si acest subiect sensibil, vorbit despre o schimbare a legislatiei. „Este necesar si ca forul legislativ sa asigure cadrul legal care sa permita functionarea eficienta a administratiei. Lipsa de claritate a legislatiei, cum este, spre exemplu, cazul celei privind incompatibilitatile (Legea 161/2003 – n.r.), afecteaza administratia si capacitatea sa de a lucra in serviciul comunitatii”, se arata in mesajul presedintelui Iohannis. Apelul la modificarea legii a fost primit foarte bine in tabara pesedista, alesii acestei formatiuni salutand initiativa sefului satului.  Cu toate acestea, propunerea nu le-a picat deloc bine reprezentantilor Consiliului National de Integritate, acestia sugerandu-le politicienilor sa-si vada de treaba lor. „Nu e nimic neclar in Legea 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Neclara este atitudinea acelora care vor ca alesii sa se afle legal in cat mai putine situatii de conflict de interese, deci de incompatibilitate”, a declarat presedintele CNI, Ciprian Ciucu.

Consens si in cazul lui George Maior

Cariera lui George Maior este o alta tema asupra careia Victor Ponta si Klaus Iohannis se pare ca s-au inteles de minune. Potrivit unor surse politice, fostul director al SRI este in carti pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington, propunerea fiind „binecuvantata” de presedintele Iohannis si de premierul Ponta.

 

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger