AcasăPoliticaGabriel Oprea anunta ca pleaca acum din UNPR, iar la toamna si...

Gabriel Oprea anunta ca pleaca acum din UNPR, iar la toamna si din politica

Gabriel Oprea

Fostul vicepremier si sef al MAI- vizat de procurori in doua dosare- a facut, vineri la pranz, un anunt neasteptat, cel putin de catre colegii sai din UNPR.

In sensul in care a facut public in primul rand faptul ca a ales sa paraseasca formatiunea pe care a fondat-o si a condus-o ani la rand, ceea ce inseamna ca va ramane senator independent. Mai mult, Gabriel Oprea a mentionat, in acelasi mesaj postat pe Facebook, faptul ca din toamna, odata ce actualul sau mandat de ales al neamului se va fi incheiat, isi propune sa iasa complet si de pe scena politica.

„In politica este important sa ramai fidel propriilor principii. Pe aceasta idee s-a bazat aparitia UNPR pe scena politica. Timp de aproape 6 ani am condus UNPR respectand aceste principii. (…) Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica”, suna precizarile pe care a tinut sa le faca, vineri la pranz, fostul sef al Ministerului de Interne si al UNPR.

Mesaj pentru progresisti

Totodata, in mesajul facut public la doar cateva zile de cand s-a prezentat la Instanta Suprema, la primul termen in dosarul „Limuzina”, cum este cunoscut opiniei publice cauza in care e acuzat de abuz in serviciu intr-o cauza in care apar si doi fosti sefi DIPI, Oprea noteaza ca va „sustine mereu proiectele ce tin de securitatea nationala” si pe „Presedintele Romaniei in tot ceea ce tine de acest domeniu si, pana la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice si sociale de care societatea are nevoie”.

Totodata, Gabriel Oprea a avut un gand aparte de transmis si pentru fostii sai colegi din formatiunea in fruntea careia se afla acum Valeriu Steriu. „Ii voi pastra in suflet si ii asigur ca in mine vor avea intotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg sa-l urmeze. Orice ar face si in orice proiect politic s-ar implica, sa nu uite ca misiunea lor este sa faca bine pentru Romania si pentru romani”, a conchis fostul ministru de Interne, actualmente senator independent.

author avatar
Cristina Stefan
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger