AcasăPoliticaGabriela Firea preia PSD Bucuresti, conform scenariului

Gabriela Firea preia PSD Bucuresti, conform scenariului

Un scenariu pus la cale de Liviu Dragnea, ca urmare a intelegerii perfectate recent cu Gabriel Oprea. O intelegere care prevede sustinerea candidatei Firea de catre UNPR si a candidatului progresist Neculai Ontanu de catre PSD.

PSD si UNPR opintesc impreuna sa o puna pe Gabriela Firea primar al Capitalei
Ca sa se puna bine cu Liviu Dragnea, Robert Negoita a facut de bunavoie un pas in spate cedand sefia PSD Bucuresti

Sustinerea acordata Gabrielei Firea de catre Gabriel Oprea nu mira pe nimeni familiarizat cat de cat cu realitatile judetului Ilfov, conform surselor care au facut cunoscut scenariul. Mai exact cu legaturile transpartinice existente intre PSD-UNPR-PNL pe plaiurile controlate de primarul pesedist Florentin Pandele (primar al celebrei localitati Voluntari si sot al doamnei Firea in timpul liber), liberalul Marian Petrache (sef al Consiliului Judetean) si uneperistul Gabriel Oprea (personaj cu multiple interese in judet). Primul pas a constat in inlocuirea lui Robert Negoita cu Gabriela Firea la sefia PSD Bucuresti. ”Dl. Robert Negoita astazi a decis sa se retraga din functia de presedinte al organizatiei municipale Bucuresti si a propus-o pe dna Gabriela Firea ca presedinte interimar, pentru ca sansele acestei colege sa creasca, in conditiile in care Gabi Firea, pentru noi, este prima optiune ca si candidat pentru Primaria Generala a Capitalei”, a confirmat deschis Dragnea ca este vorba de o intelegere, ci nu de represalii ca urmare a ”razboiului” intern declansat impotriva lui Negoita de colegul Cristian Rizea. Un razboi a carui seriozitate este pusa la indoiala, chiar daca in cadrul lui s-au folosit si arme murdare – gen amenintari de santaj bazate pe niste inregistrari ”compromitatoare” facute de Negoita la hotelul lui. ”Nu exista santaj, exista doar discutii in presa. nu maintereseaza de unde au plecat”, a expediat Dragnea subiectul in derizoriu. Iar pentru ca a fost cuminte si a cooperat, Negoita a primit un nou oscior de ros in PSD. ”De asemenea, pentru ca dna Firea nu mai poate ramane presedintele organizatiei PSD Ilfov si pentru ca Ilfovul este o organizatie importanta in contextul alegerilor locale din Bucuresti si pentru a se realiza totusi o colaborare buna intre Ilfov si Bucuresti, Robert Negoita a fost numit secretar regional pe regiunea Bucuresti — Ilfov pentru a ajuta si campania de la Ilfov si campania de la Primaria Capitalei”, a anuntat Dragnea noua postura a lui Robert Negoita. Spre deosebire de acesta, rivalul sau declarat, Cristian Rizea, s-a ales doar cu ”bataturica”, respectiv cu suspendarea din sefia PSD Sector 5. Chiar si asa, Rizea a scapat ieftin fata de adjunctul sau, Ilie Mario Rafael, care a platit toate oalele sparte din moment ce a fost exclus din PSD.

Mihai Fifor, impus de Dragnea in fruntea Consiliului National

Desi se vorbea despre preluarea CN de catre Constantin Nita, acesta si-a retras pe ultima suta de metri candidatura, iar locul Rovanei Plumb a fost luat de Mihai Fifor – liderul senatorilor PSD. Propus de Liviu dragnea pe post de unic candidat, Fifor a fost ales in unanimitate, prin vot deschis. ”Este un tanar serios si cu viziune, care stie ce vorbeste”, si-a laudat Dragnea noua ”achizitie”. Ca sa nu se mai spuna ca ii extermina pe toti apropiatii lui Victor Ponta, Dragnea i-a dat Rovanei Plumb postul de vicepresedinte al PSD lasat liber de Andrei Dolineaschi.

author avatar
Simona Badulescu
1.004 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger