AcasăPoliticaGhita da in gat manevrele lui Iohannis

Ghita da in gat manevrele lui Iohannis

In timp ce mai toti actorii politici s-au ferit sa vorbeasca despre „servita” de la Cotroceni, deputatul Sebastian Ghita s-a trezit felicitandu-l pe Klaus Iohannis pentru proiectul „Big Brother”pe care l-a furisat in Parlament.

Sebastian Ghita saluta Legea „Big Brother” pe care Klaus Iohannis a trimis-o pe ascuns Parlamentului

Presedintele Klaus Iohannis a transmis pe sest un draft privind o lege de tip „Big Brother” care prevede ca datele de trafic, localizare si identificare sa fie puse la dispozitia instantelor, organelor de ancheta sau celor cu atributii in domeniul sigurantei nationale doar cu autorizarea prealabila a judecatorului. Consultat de toate grupurile parlamentare, documentul cu pricina a fost trecut sub tacere de politicieni. Exceptie a facut deputatul Sebastian Ghita care, desi sustine ca nu a apucat sa-si arunce un ochi pe proiect, a recunoscut ca acesta a venit chiar de la seful statului. „Nu am resit sa vad proiectul, dar am discutat cu presedintele Comisiei de control al SRI, domnul Georgian Pop. O sa intram pe lucru pe fond pe aceasta lege. Oricum, salut initiativa Administratiei Prezidentiale de a veni cu aceasta procedura”, a declarat Ghita, citat de psnews. In context, deputatul a precizat ca retinerea datelor ajuta autoritatile in situatii speciale.

Klaus Iohannis

„Nu poti folosi metode de investigare asemanatoare cu cele din anii `60, `70. Avansul tehnologic ii face si pe criminali, si pe mafioti, si pe teroristi sa se miste mai rapid. Ori, trebuie sa dam si serviciilor, si Parchetelor posibilitatea sa se poata misca mai rapid”, a mai spus Sebastian Ghita.

Presedintele a prins gustul consultarilor

Dupa partidele parlamentare si sindicate, Klaus Iohannis si-a propus sa ia pulsul societatii in ansamblu. „Este nevoie de un dialog social real si consistent”, a declarat seful statului, mentionand ca, „in sensul atributiilor sale constitutionale de mediator intre stat si societate, pentru demararea unui dialog autentic, va stabili in perioada urmatoare intalniri cu toti actorii implicati in domenii prioritare pentru Romania”.

 

author avatar
National
5.298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger