AcasăPoliticaHellvig afla luni, cand va avea loc votul in Parlament, daca va...

Hellvig afla luni, cand va avea loc votul in Parlament, daca va ajunge sef al SRI

Parlamentarii au decis, miercuri, in cadrul Biroului Permanent reunit, ca sedinta de plen a Camerei si a Senatului, in cadrul careia va fi votata varianta ca liberalul Hellvig sa fie numit in fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI), sa aiba loc luni dupa-amiaza.

La o zi dupa ce Eduard Hellvig a primit aviz favorabil numurii la sefia Serviciului amintit, din partea comisiei parlamentare de control a SRI, parlamentarii au decis ca sedinta de plen in cadrul careia va fi supusa la vot propunerea sa ca director al institutiei sa aiba loc pe 2 martie. „A fost o decizie luata de toate grupurile parlamentare cu o majoritate in Biroul Permanent reunit”, a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, precizand ca au fost 14 voturi „pentru” convocarea Plenului pentru luni la ora 16, in conditiile in care liberalii ar fi vrut ca acest vor sa fie dat chiar azi.

Ca urmare, europarlamentarul Eduard Hellvig, propus de catre seful statului pentru a prelua functia de director al SRI, dupa demisia lui George Maior de la conducerea institutiei, va afla in dupa-amiaza primei zile a saptamanii viitoare daca va ajunge in fruntea Serviciului Roman de Informatii.

author avatar
Cristina Stefan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger