AcasăPoliticaHrebenciuc a demisionat din Parlament

Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Social-democratul Viorel Hrebenciuc a demisionat, marti, din Legislativ. Vicepresedintele Camerei a declarat ca nu i-a fost usor sa ia o astfel de decizie, dupa 18 ani de cand a fost membru in Parlament.

Hrebenciuc a anuntat, insa, ca va reveni in Legislativ peste doi ani si ca hotararea de a demisiona ii apartine. Chiar daca renunta la calitatea de deputat, Hrebenciuc a precizat ca nu se retrage si din partidul din care face parte. „N-am vorbit absolut cu nimeni. Este propria mea decizie. (…) Fiecare isi face viata cum crede. Nu sunt dezamagit, sunt foarte tare psihic. (…) Dupa 18 ani nu-mi este usor. (…) In 2016 revin”, a afirmat social-democratul.

Viorel Hrebenciuc a fost ales prima oara deputat in anul 1996, in prezent fiind la cincea legislatura. Decizia acestuia vine la doar o zi dupa ce DNA a anuntat ca deputatul este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este cercetat si colegul sau de partid, Dan Sova, acuzat de trafic de influenta.  Potrivit procurorilor, vicepresedintele Camerei este cercetat pentru “instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, cumparare de influenta”.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger