AcasăPoliticaIn prima sa reactie dupa Brexit, Cameron a anuntat ca se va...

In prima sa reactie dupa Brexit, Cameron a anuntat ca se va retrage din fruntea Guvernului

Britanicii s-au saturat ca premierul sa le tot stranga cureaua

Premierul britanic e gata sa renunte – pana in toamna -la prerogativele pe care le detine de sase ani, urmare a Brexit-ului, convins fiind ca negocierile cu UE, din aceasta noua perspectiva, a vointei britanicilor care se vor in afara Uniunii, ar trebui sa fie duse de un alt prim-ministru.

Odata ce a luat la cunostinta rezultatele referendumului din ziua precedenta, rezultate care au aratat faptul ca aproape 52% dintre britanicii care au votat ca vor sa iasa din UE, in conditiile in care el a sustinut varianta „REMAIN”, respectiv a ramanerii in marea familie europeana, David Cameron a iesit in fata unui numar impresionant de jurnalisti aflati in fata resedintei din Downing Street, anuntand primele concluzii si masuri.

„Britanicii au luat o hotarare. Ea trebuie respectata”, a subliniat Cameron, in urma cu doar cateva zeci de minute.

„Ma bucur ca am fost primul-ministru al acestei tari timp de sase ani”, a mai declarat Cameron, amintind reformele facute in acest interval.

„Am luptat in aceasta campanie in singurul mod in care cunosteam- spunand direct ceea ce simteam (…) nu retrag nimic”, a mai precizat premierul britanic, Cameron punctand faptul ca a crezut ca Marii Britanii ii era mai bine in cadrul UE.

Insa poate cel mai sonor anunt pe care l-a facut in aceasta dimineata a fost acela ca e gata sa faca un pas in lateral. Nu imediat, ci in urmatoarea perioada. Mai exact pana in octombrie. In acest sens, premierul britanic a anuntat public faptul ca a vorbit cu regina in cursul diminetii de vineri, anuntand-o in legatura cu masurile pe care intentioneaza sa le ia. „Cred ca trebuie sa existe un nou premier (…) pana in luna octombrie (…) negocierile cu UE trebuie sa inceapa cu un nou premier”, a conchis conservatorul Cameron, adaugand ca nu i-a fost deloc usor sa ia aceasta hotarare.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger