AcasăPoliticaIn timp ce incercau sa faca pace cu Ponta, liberalii s-au intalnit...

In timp ce incercau sa faca pace cu Ponta, liberalii s-au intalnit cu oamenii lui Blaga

Incoltiti de Victor Ponta, liberalii nu numai ca nu s-au lasat intimidati, ba chiar s-au reorientat catre alti parteneri politici.

Pentru ca existenta USL este pusa sub semnul intrebarii, liberalii negociaza cu pedelistii lui Vasile Blaga (foto jos)
Vasile Blaga

Pentru ca nu stiau in ce ape se scalda premierul, iar unitatea USL parea serios amenintata, liberalii au apelat la ”planul B” – negocierile cu PDL. Astfel, potrivit unor surse din PNL, in timp ce Crin Antonescu a mers la Guvern sa-l potoleasca pe Victor Ponta, alti lideri liberali s-au intalnit cu oamenii lui Vasile Blaga. Ce-i drept, in interiorul Partidului National Liberal, scenariul scindarii USL a fost luat in calcul inainte ca premierul sa declanseze ofensiva impotriva penelistilor. Astfel, potrivit unor inregistrari prezentate de site-ul pesurse.ro, una dintre temele discutate in cadrul reuniunii Biroului Politic National a fost chiar iesirea de la guvernare.  ”Ramanerea la guvernare constituie un mare dezavantaj competitional pentru PNL, ca avem riscul major sa ne ostilizam electoratul nostru liberal si ca in alegerile de anul viitor, chiar si in cele prezidentiale, sa fie cantitate neglijabila. (…) Acum se vede ca PNL a devenit o anexa a PSD la Guvernare – lucrurile bune apartin lui Ponta si cele rele dumneavoastra”, a afirmat vicepresedintele PNL Norica Nicolai.

Social-democratii au tradat

Un alt aspect intens dezbatut in BPN de liberali a fost repozitionarea fata de partenerii social-democrati. Si asta in conditiile in care mai multi liderii PNL au semnalat  faptul ca PSD joaca stramb.  ”Nu trebuie sa ne amagim. PSD si-a dat mana cu Basescu. Lucrul s-a intamplat si structurile respective se intorc impotriva noastra. PSD va face tot ce e posibil sa castige ei presedintia si fac presiune si asupra oamenilor nostri pentru ca ei au toate resursele”, a sustinut senatorul PNL Dorin Ursarescu.  ”Eu cred ca tot ce se intampla acum e parte a unei strategii bine pusa la punct de PSD cu niste aliati traditionali plus Traian Basescu. Nu ar fi exclus ca in perioada urmatoare sa asistam la o mare unificare a PSD, care ne-ar pune intr-o situatie foarte dificila”, a avertizat si Norica Nicolai.

[poll id=”512″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger