AcasăPoliticaIndemnul lui Dragnea catre colegi: Fiti barbate!

Indemnul lui Dragnea catre colegi: Fiti barbate!

PSD nu este intimidat de actiunile procurorilor, sustine cu tarie presedintele executiv, Liviu Dragnea. Mesajul acestuia nu se pupa insa neam cu declaratiile si atitudinea social-democratilor.

Liviu Dragnea sustine ca frica de DNA este o tema artificiala

„Pesedistii sunt timorati si le este frica si de umbra lor. Spun foarte clar: le este frica si de umbra lor. Nu fac declaratii, nu iau atitudine. Tremura chilotii pe ei de frica”, afirma, deunazi, Radu Mazare. Plastica, descrierea primarului constantean se potriveste mult mai bine cu atmosfera din Partidul Social Democrat. Mai mult chiar, pesedistii vorbesc si ei, nu oficial ca Mazare, ci pe la colturi, despre un soi de atac de panica perpetuu.  In plus, celebra marturisire „ma uit dimineata pe geam dupa mascati” a devenit o uzanta pentru mai toti social-democratii. Singurul care sta linistit este ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea. Pentru el toate aceste aspecte din viata partidului sunt simple povesti. „Nu e o temere in partid, eu vorbesc la telefon, nu am o problema sa vorbesc cu cineva la telefon. Nu cred ca este o temere asa mare, PSD nu are o problema”, a afirmat presedintele executiv. In context, acesta a aratat ca nu simte nicio presiune din partea procurorilor, singura problema fiind mass-media. „Orice Guvern e sub o presiune mediatica, dar nu simtim o presiune a DNA”, a explicat Dragnea.  Si ca sa dovedeasca inca o data ca nu are nicio apasare, liderul social-democrat le-a transmis  senatorilor partidului ca sunt liberi sa voteze asa cum le dicteaza constiinta pentru retinerea si arestarea colegilor Dan Sova si Darius Valcov. „Nu putem sta cu pistolul la tampla, la fiecare parlamentar. Fiecare va vota cum crede, nu pot sa dau eu un pronostic, acum. Vom vedea. Este un moment delicat pentru PSD”, a mai precizat Dragnea.

Vot in sistem „Big Brother”

Pentru ca saptamana sa nu debuteze cu astfel de momente „delicate” pentru PSD, Biroul permanent al Senatului a decis sa voteze si solicitarea pentru Dan Sova si cea pentru Darius Valcov in sedinta de miercuri. Asta desi Comisia juridica a depus raportul in cazul lui Sova. „A fost o discutie legata de aceasta situatie si Biroul Permanent a decis ca in aceasta saptamana raportul care-l vizeaza pe Dan Sova sa fie supus la vot odata cu raportul legat de Darius Valcov, ca sa nu dedicam intrega activitate a plenului acestui subiect. Asa este mai multa celeritate. A fost o conventie la nivelul intregului Birou Permanent. Biroul Permanent a hotarat ca aceasta situatie este acoperitoare”, a declarat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu. Desi au fost de acord cu amanarea dezbaterii raportului pentru Dan Sova, liberalii au anuntat ca vor vota la vedere, ba chiar vor filma votul. „Noi o sa votam pentru ridicarea imunitatii, respectiv pentru inceperea urmaririi penale pentru toti parlamentarii. (…) Am discutat sa vedem care este solutia tehnica pe care o gasim pentru a filma votul parlamentarilor PNL si a-l pune pe site-ul partidului, in asa fel incat sa nu mai avem discutii ulterioare despre modul in care s-a votat”, a precizat vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
578 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger