AcasăPoliticaIntepaturi pe marirea salariilor bugetarilor. Ponta: "Foarte probabil daca eram tot eu...

Intepaturi pe marirea salariilor bugetarilor. Ponta: „Foarte probabil daca eram tot eu Prim-Ministru dl. Iohannis ar fi respins legea”

Foarte multumit de faptul ca masura care ii vizeaza pe bugetari – si adoptata de Guvernul pe care l-a condus, pana in urma cu aproape doua saptamani- a primit unda verde din partea sefului statului, fostul premier nu s-a putut abtine sa nu faca o remarca intr-o nota vadit ironica in aceasta privinta.

Drept urmare, prin intermediul unei retele de socializare, Victor Ponta a facut cateva remarci in privinta actului normativ ce se va aplica de luna viitoare. „Ma bucur foarte tare ca aceasta masura adoptata de noi este in vigoare de la 1 decembrie! Era ilogic si incorect sa vezi ca Romania are crestere economica 4 ani la rand (…) si ca acest lucru nu se reflecta si în „buzunarul” omului obisnuit”, a tinut sa precizeze, miercuri dimineata, fostul sef de la Palatul Victoria.

Cat priveste decizia de promulgare a legii cu pricina, decretul fiind semnat de Klaus Iohannis seara trecuta, Ponta sustine – intr-un post-scriptum la mesaj -ca nu exclude varianta ca, in cazul in care s-ar fi aflat si acum la carma Executivului, legea sa fi avut alta soarta, pe motiv de lipsa de sustenabilitate. „P.S. Foarte probabil daca eram tot eu Prim-Ministru dl. Iohannis ar fi respins legea spunand ca „nu e sustenabila si are scop electoral”. Asa a acceptat ca e foarte buna, sustenabila si nici nu are efect electoral! Deci tot raul spre bine!”, a conchis fostul prim-ministru.

Remaintim ca actul normativ in cauza prevede ca lefurile bugetarilor sa fie majorate, de la 1 decembrie,  cu 25 de procente, in cazul salariatilor din Sanatate si Asistenta Sociala, respectiv cu 10% a celorlalte categorii de angajati din sistemul de stat care nu au beneficiat anterior de astel de cresteri ale indemnizatiilor lunare.

335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger