AcasăPoliticaIntrevedere Iohannis- Ponta, la Cotroceni

Intrevedere Iohannis- Ponta, la Cotroceni

Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intalnit, joi la pranz, la Cotroceni, pentru a discuta pe seama mai multor chestiuni importante.

Premierul a ajuns, in jurul orei 12.20, la Palatul Cotroceni, pentru intrevederea de lucru cu seful statului.

Pe agenda discutiilor s-ar putea afla, printre altele, subiecte precum modificarea Codului Penal si de Procedura Penala, respectiv anumite aspecte cu care liderul de la Cotroceni a anuntat deja ca nu este de acord – printre ele si modificarea articolului 301 din Codul Penal-  precum si alte chestiuni de natura economica, avand in vedere ca la intrevedere ar urma sa participe si Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. E important de precizat ca, pana la acest moment, nu s-a anuntat, oficial o agenda a discutiilor de joi.

Va amintim ca, recent, Klaus Iohannis preciza faptul ca nu e de acord cu dezincriminarea conflictului de interese. „Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmarește dezincriminarea conflictului de interese, astfel incat sa existe libertatea angajarii unor membri ai familiei in cadrul cabinetelor parlamentare”, a insistat seful statului, adaugand ca, in cazul in care Parlamentul ar adopta aceste modificari, ele vor fi retrimise Parlamentului, ori presedintele va sesiza Curtea Constitutionala.

foto: b1.ro

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger