AcasăPoliticaIohannis e noul presedinte al Romaniei. Basescu, la plecarea de la Palatul...

Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Basescu, la plecarea de la Palatul Cotroceni: Ramaneti cu bine!

(captura Digi24)

UPDATE: Dupa ce a fost intonat imnul Romaniei, „Desteapta-te, romane”, Iohannis si sotia sa au intrat in Palatul Cotroceni, fiind intampinati de Traian Basescu si sotia sa, Maria. In Sala Unirii a avut loc predarea Colanului, ceremonial urmat de un moment in care cei prezenti au ciocnit, simbolic, o cupa de sampanie.

(captura Digi24)

Apoi, Traian si Maria Basescu au parasit Palatul Cotroceni. S-a intamplat dupa zece ani de mandat al lui Basescu, presedintele in exercitiu pana in aceasta duminica, 21 decembrie. „Ramaneti cu bine”, le-a urat Traian Basescu lui Klaus Iohannis si sotiei sale, Carmen, noul cuplu prezidential, la plecarea de la Cotroceni. Presedintele a parasit Cotroceniul in jurul orei 13.30.

 

Zi importanta atat pentru nou sef al statului, cat si pentru presedintele in exercitiu. Dupa ce a depus juramantul in Parlament, Klaus Iohannis s-a indreptat, alaturi de sotia sa, Carmen Iohannis,catre Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.

Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni cu putin dupa ora 13, pentru a „prelua stafeta” de la predecesorul sau, Traian Basescu. In cadrul ceremoniei de la sediul Presedintiei, Klaus Iohannis va primi Colanul de la Traian Basescu, eveniment solemn ce va avea loc in Sala Unirii a Palatului. Totodata, vor avea loc ceremonii militare, atat cu prilejul investirii in functia de presedinte al Romaniei a lui Klaus Werner Iohannis, cat si cu ocazia incheierii mandatului presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

author avatar
Cristina Stefan
491 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger