AcasăPoliticaIohannis a reiterat ca ACL pregateste motiunea de cenzura. Tema: incercarile Guvernului...

Iohannis a reiterat ca ACL pregateste motiunea de cenzura. Tema: incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor

La o zi dupa ce a anuntat ca Alianta Crestin Liberala pregateste o motiune de cenzura la adresa actualului Guvern, Iohannis a revenit cu detalii, respectiv a precizat tema demersului ce vizeaza Cabinetul condus de Victor Ponta.

Astfel, prezidentiabilul ACL a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca motiunea de cenzura, la care vor lucra, in perioada urmatoare, expertii celor doua formatiuni politice din cadrul Aliantei, vizeaza incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor din noiembrie. Klaus Iohannis a adus in discutie, in acest sens, adoptarea Ordonantei de Urgenta care le permite alesilor locali ca, timp de 45 de zile, sa-si schimbe formatiunea politica din care fac parte, fara sa-si piarda mandatul. „Am considerat ca cel mai ingrijorator complex de teme din aceasta perioada se constitutie din incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor, ordonanta 45 de pregatire a alegerilor, ordonanta de legalizare a traseismului politic in administratia publica locala-  toate aceste demersuri trebuie sanctionate. (…) Grupurile parlamentare ale ACL vor sa opreasca abuzurile PSD-ului si ale Guvernului Ponta in acest domeniu extrem de sensibil”, a punctat liderul PNL.

Totodata, Vasile Blaga, copresedintele ACL, a precizat, in cadrul conferintei de presa comune, ca Alianta va cere punerea pe ordinea de zi, cat mai rapid, Legea amnistiei si a gratierii, dar si repunerea pe ordinea de zi proiectul de lege prin care cer anularea taxei pe stalp.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger