AcasăPoliticaIohannis, despre Guvernul 'meu' si vizitele sale externe

Iohannis, despre Guvernul ‘meu’ si vizitele sale externe

Prezent, seara trecuta, la Timisoara, la o conferinta pe teme stiintifice, intitulata „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”, Klaus Iohannis a adus in discutie, in cadurl discutiilor sale, mai multe teme, printre care si cel putin trei care tin de tematici care au iscat comentarii, in ceea ce il priveste, in ultima perioada.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, cateva extrase din discursul sefului statului, vizand aceste trei subiecte:

-despre „Guvernul meu”

„Sunt lucruri care ma nemultumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolva pe scena publica. Unii au vorbit despre acest guvern ca si cum ar fi “al meu”. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o solutie, pana la alegerile din toamna acestui an, generata de o situatie de criza si la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul Romaniei”.

despre ipteza unei eventuale suspendari

„Ma uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavand teme de atac consistente, paraziteaza dezbaterea publica prezicandu-mi un final anticipat al mandatului.

Eu le spun de pe-acum sa nu-si faca iluzii si sa nu mizeze pe asa ceva. Am mai trait asta si cand am devenit primar. Multi imi preziceau un final timpuriu in politica si am plecat din functia de primar dupa 15 ani si patru mandate ca sa devin Presedintele Romaniei.

Va asigur, asadar, ca imi voi duce proiectul de tara la bun sfarsit. Nu pentru mine, ci pentru cetatenii Romaniei, pe care am privilegiul sa ii reprezint”.

despre vizitele externe

„Vreau in acest context sa spun cateva lucruri despre ceea ce am facut in ultimul an in politica externa. Unii au spus ca am calatorit prea mult. Este gresit, pentru ca oriunde am mers, cu oricine m-am intalnit, au fost relatii de reinnodat, lucruri de pus la punct, parteneriate de consolidat, punti de legat. Nici aici lucrurile nu se intampla peste noapte.

E nevoie ca partenerii nostri sa aiba in fata ochilor seriozitate, calm, interes si mai ales predictibilitate si continuitate, o abordare asezata, pe termen lung. Am dorit ca Romania sa fie reprezentata cum se cuvine, am aratat peste tot ca suntem de incredere, ca avem o economie solida si atractiva pentru investitii, un stat de drept cu legi clare si proiecte concrete pe care le vom duce la capat. Efectele unor astfel de vizite nu se vad imediat, dar ele pun bazele sanatoase ale unei imagini externe care onoreaza Romania si pe romani. Pe aceasta baza vor veni cu siguranta rezultate concrete: credibilizarea tarii noastre, investitii, locuri de munca.

Peste tot pe unde am fost m-am intalnit cu reprezentantii comunitatilor de romani. Este o promisiune onorata, la fel cum onorata a fost si promisiunea de a avea legea votului prin corespondenta. Sigur, problemele sunt diverse si asteptarile mari, dar avem toate premisele pentru a reusi sa consolidam o legatura cu diaspora, care sa fie in beneficiul tuturor, al celor din tara si al celor de peste hotare”.

author avatar
eNational
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger