AcasăPoliticaIohannis, la congresul PNL-PDL: Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie. Batalia...

Iohannis, la congresul PNL-PDL: Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie. Batalia noastra incepe azi

E nevoie de mai multa sobrietate in exercitarea functiei de presedinte, considera liderul PNL, Klaus Iohannis, cel care, intr-un discurs sustinut in fata liberalilor si al democrat-liberalilor prezenti la congresul comun de sambata, a punctat ca noul partid de dreapta are o „responsabilitate enorma”, in raport cu asteptarile romanilor.

In ziua in care liberalii si democrat-liberalii s-au reunit, in congres comun, la Palatul Parlamentului, pentru a vota protocolul de fuziune PNL-PDL, Iohannis a subliniat importanta efortului comun, in vederea indeplinirii proiectelor noii formatiuni, printre ele si castigarea alegerilor prezidentiale, dar si a unui ciclu de guvernare pe 10 ani. Intr-o prima faza, a lasat sa se inteleaga ca doreste o schimbare de optica, respectiv ca accentul pe scena politica sa fie pus pe rezultate, si nu pe spectacol.  „Impreuna suntem puternici, impreuna avem sansa nu doar de a castiga alegerile viitoare, ci si de a schimba Romania. Le multumesc celor care (…) au ales sa ramana in echipa. (…) Politica trebuie sa produca rezultate, nu spectacol steril. (…) Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie si, mai ales, cred ca este nevoie de mai multa sobrietate in exercitatea functiei de presedinte. Presedintele trebuie sa fie un model de echilibru, onestitate si buna-credinta”, a declarat Iohannis.

Noul partid de centru dreapta isi propune sa raspunda asteptarilor „uriase” ale romanilor, iar startul in acest proces de schimbare in bine a tarii s-a dat chiar sambata, a continuat liderul liberalilor. „Noi, dreapta unita, ne plasam in mod neconditionat de partea statului de drept. Presedintele ales in 2014 va avea prilejul ca, in 2018, impreuna cu romanii din tara si din afara ei, sa aniverseze 100 de ani de la realizarea celui mai frumos proiect: Unirea de la 1918. Sa lucram, asadar, in orizonul anului 2018 pentru ca Romania sa fie o tara prospera, un stat de drept autentic. Orizontul de asteptare al romanilor este urias, cu atat mai mult responsabilitatea noastra, a celor care am fondat marele partid de dreapta, este enorma. Batalia noastra incepe azi. (…) Stiu ca vom putea schimba aceasta tara in bine, asa sa ne ajute Dumnezeu!”, si-a incheiat Iohannis discursul, in apaluzele celor prezenti la Palatul Parlamentului.

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger