AcasăPoliticaIohannis, la plecarea la Bruxelles: E nevoie de masuri credibile pentru prevenirea...

Iohannis, la plecarea la Bruxelles: E nevoie de masuri credibile pentru prevenirea migratiei ilegale

Inainte de a ajunge in Belgia, unde va participa la reuniunea Consiliului European Extraordinar, convocat ca urmare a tragediilor ce au avut loc, in ultimele zile, in apele Marii Mediterane, in care au fost implicati migranti ilegali.

Totul in vederea gasirii, in primul rand, a unor masuri care se pot lua in vederea evitarii de pierderi omenesti, in conditiile in care, in ultimele zile, mai mult de mie de persoane – majoritatea venind de pe continentul african- au pierit inecate, dupa ce ambarcatiunile in care se aflau, si cu care plecasera din tarile lor de origine, in speranta ca vor ajunge in Italia, pentru a gasi o viata mai buna, s-au scufundat.

In acest sens, presedintele Iohannis, asemeni celorlalti lideri europeni, vor incerca sa identifice solutii pentru aceasta problema. „In esenta, se va discuta despre masurile pe care Uniunea Europeana si statele membre le pot lua pentru a ameliora situatia generata de fluxurile migratorii din aceasta regiune”, a anuntat seful statului, la plecarea la Bruxelles.

Cat despre masurile ce se pot lua in aceasta privinta, Iohannis a amintit cateva, in scurta declaratie pe care a sustinut-o la Otopeni, joi la pranz, inainte de a se imbarca in aeronava care l-a dus la Bruxelles: „stoparea traficului de fiinte umane, inclusiv prin anihilarea retelelor de traficanti, prin capturarea si distrugerea capacitatilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor in pericol pe mare”.

Ca o concluzie, Klaus Iohannis a amintit ca e necesar ca la nivel europena sa se ia masuri care sa dea si rezultate, in asa fel incat aceasta problema sa fie rezolvata cat mai curand. „Nu in ultimul rand, este nevoie de masuri credibile in sprijinul dezvoltarii economice a tarilor de origine, ca solutie pe termen lung, de prevenire a migratiei ilegale„, considera liderul de la Cotroceni.

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger