AcasăPoliticaIohannis, la Universitatea Bucuresti: Daca vrem o Educatie de calitate va trebui...

Iohannis, la Universitatea Bucuresti: Daca vrem o Educatie de calitate va trebui sa-i asiguram o legislatie de calitate

Cu prilejul startului noului an universitar, presedintele a fost prezent la Universitatea Bucuresti,  pe care a descris-o drept „o institutie emblematica si de traditie a invatamantului superior romanesc”, prilej cu care a amintit, o data in plus, despre necesitatea reformarii Educatiei si despre consultarile pe care le-ar dori in aceasta privinta.

A amintit despre initiativa sa, pe care a facuto cunosucta inca de luna trecuta, cu prilejul inceputului anului scolar, in privinta necesitarii reformarii sistemului educational, si punctand, de aceasta data, faptul ca reprezentantii din mediul superior de invatamant trebuie ca au cuvant de spus. „Consultarea pe care am lansat-o recent pe tema Educatiei nu se poate desfasura fara contributia, expertiza si autoritatea universitatilor. Dezbaterea asupra Educatiei este deopotriva o dezbatere cu si despre mediul universitar, fara, insa, a se limita la acesta”, a subliniat presedintele.

Nu in ultimul rand, Iohannis a punctat asupra necesitatii ca universitatile sa poata raspunde nevoilor actualului secol, la nivel de performanta si cercetare stiintifica, dar si asupra nevoii ca  legislatia din acest domeniu sa nu mai sufere modificari atat de dese si mai ales care sa tina cont de „calcule politice”. „Daca vrem o Educatie de calitate va trebui sa-i asiguram o legislatie de calitate, care nu se face in functie de interese personale sau calcule politice, care nu se modifica o data pe saptamana si care nu cade prada populismului”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Si cum prezenta sa la UB a coincis cu data la care se serbeaza Ziua Educatiei, Klaus Iohannis a mai avut un mesaj. „De Ziua Internationala a Educatiei va urez un an academic exceptional”, le-a mai transmis seful statului studentilor si cadrelor didactice prezente la ceremonia care a avut loc intr-o zi importanta pentru Invatamant.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger