AcasăPoliticaIohannis le transmite alesilor care vor dezincriminarea conflictului de interese: Nu pot...

Iohannis le transmite alesilor care vor dezincriminarea conflictului de interese: Nu pot fi de acord!

Presedintele afirma cat se poate de raspicat ca nu exista vreo sansa sa fie de acord cu o anumita modificare a Codului Penal, si anume cu accea care ar permite ca alesii sa-si poata angaja rudele la cabinetul parlamentar, fara ca acest lucru sa mai insemne ca incalca legea.

Concret, din ceea ce precizeaza liderul de la Cotroceni, citat intr-un comunicat remis presei, marti dupa-amiaza, de Administratia Prezidentiala, Klaus Iohannis are de gand sa retrimita Parlamentului aceste modificari care ar avea drept finalitate dezincriminarea conflictului de interese – in sensul posibilitatii angajarii membrilor familiei in cadrul cabinetelor parlamantare ale alesilor – in cazul in care acestea ar urma sa fie adoptate.

Este vorba despre modificari aduse articolului 301 din Codul Penal.

Va prezentam, in continuare, integral, mesajul presedintelui pe aceasta tema:

„Urmaresc cu atentie si preocupare procesul legislativ din Parlamentul Romaniei privind intentia de a modifica prevederi ale Codului Penal in materia conflictului de interese.

Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmareste dezincriminarea conflictului de interese, astfel incat sa existe libertatea angajarii unor membri ai familiei in cadrul cabinetelor parlamentare.

Nimeni nu poate sa favorizeze membri ai propriei sale familii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice.

Atrag atentia ca, in eventualitatea adoptarii de catre Parlament a acestor modificari, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constitutionala, in virtutea exercitarii atributiilor mele constitutionale.”

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger