AcasăPoliticaIohannis, mesaj dupa cutremurul care a zguduit Nepalul

Iohannis, mesaj dupa cutremurul care a zguduit Nepalul

La o zi dupa ce statul nepalez a fost afectat de un cutremur deosebit de violent, presedintele roman a adresat un mesaj prin intermediul caruia transmite condoleante familiilor victimelor. Pana la acest moment, se stie ca seismul a cauzat moartea a peste 1.900 de oameni si ranirea altor cateva mii. Operatiunile de cauare a eventualilor supravietuitori sunt in plina desfasurare.

„Imi exprim compasiunea si solidaritatea fata de persoanele afectate de cutremurul din Nepal. In aceste momente de adanca tristete, transmit sincere condoleante familiilor indurerate”, noteaza liderul de la Cotroceni.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a tinut sa transmita faptul ca „Romania se alatura statelor lumii care si-au exprimat solidaritatea fata de autoritatile din Nepal si din celelalte tari afectate”.

Cutremurul de sambata – considerat cel mai puternic produs in Nepal in ultimele opt decenii -a avut 7.8 grade pe Richter. Sesimul violent a daramat foarte multe imobile, multe dintre ele constructii vechi, multe situate in capitala Khatmandu, aflata in apropierea epicentrului miscarii telurice.

De asemenea, seismul a cauzat, tot sambata, o avalansa pe Everest, ucigand mai multi alpinisti. Din fericire, cei patru romani aflati in expeditii in zona au scapat teferi.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger