AcasăPoliticaKlaus Iohannis a conferit prima decoratie in calitate de sef al statului

Klaus Iohannis a conferit prima decoratie in calitate de sef al statului

Noul lider de la Cotroceni a conferit, luni dupa-amiza, prima decoratie din mandatul sau in fruntea Romaniei. Cea mai inalta distinctie a statului a fost acordata presedintelui Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.

Octav Bjoza a primit din partea noului presedinte, Klaus Iohannis, luni, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc, incepand cu ora 16, la Cotroceni, Ordinul National ‘Steaua Romaniei’ – in grad de Cavaler, in semn de pretuire pentru lupta sa contra regimului comunist.

Mai exact, Bjoza a fost decorat „in semn de deosebita apreciere pentru inalta sa tinuta morala, pentru demnitatea si curajul cu care a militat, de-a lungul timpului, pentru libertate si democratie, remarcandu-se ca unul dintre cei mai importanti luptatori impotriva regimului comunist, pentru eforturile pe care le face, in numele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, pentru a pastra vie memoria victimelor comunismului”, dupa cum a precizat Administratia Prezidentiala.

In cadrul discursului sustinut la eveniment, Iohannis a subliniat, intr-o prima faza, importanta datei de 22 decembrie. „Ziua de astazi  este una speciala. Este prima zi de exercitare efectiva a mandatului de presedinte si ziua in care marcam 25 de ani de la caderea dictaturii comuniste”, a afirmat noul lider al statului.

Detaliind asupra motivelor pentru care a ales sa ii acorde aceasta prima decoratie, simbolic, lui Bjoza, Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze faptul ca isi propune  ca, in cei cinci ani in care se va afla in fruntea statului, sa atribuie respectul cuvenit pentru valorile neamului. „Mandatul meu va fi unul al respectului fata de toate valorile noastre, (…) intrucat o natiune nu poate avea viitor, daca nu isi respecta, in primul rand, trecutul (…) Prin aceasta decoratie, eu astazi aici recunosc si onorez sacrificiul de care au dat dovada femeile si barbatii care au suferit si au pierit pentru libertate, in vremea comunismului si in Revolutia din 1989”, a declarat Iohannis.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger