AcasăPoliticaKlaus Iohannis a depus juramantul in Parlament

Klaus Iohannis a depus juramantul in Parlament

Klaus Iohannis, presedintele ales, a depus, duminica la pranz, juramantul in plenul Parlamentului. Liberalul a sustinut un discurs, in care si-a prezentat prioritatile. Noul sef al statului a afimat ca le cere romanilor incredere si rabdare.

UPDATE- Sedinta de plen a Parlamentului s-a incheiat in urma cu scurt timp.

Sedinta solemna a plenului Parlamentului, la care au participat ministrii Guvernului, actualii alesi, precum si fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu a inceput la ora 12 si este in plina desfasurare si la acest moment. De asemenea, la eveniment a asistat si Carmen Iohannis, sotia presedintelui.

Inca de la inceputul discursului sau, Iohannis a tinut sa le multumeasca romanilor. „Va multumesc voua, tuturor concetatenilor mei, pentru ca ati aratat lumii intregi adevarata fata a Romaniei. La 25 de ani dupa caderea comunismului ati facut inca o data sa triumfe democratia si participarea”, a declarat presedintele ales in urma celor doua tururi de scrutin desfasurate in noiebrie acest an.

Iohannis s-a declarat onorat sa conduca statul roman. „Mai presus de toate, imi doresc o natiune puternica (…) Suntem o singura natiune, cu valori, mai ales obiective, o natiune de cetateni, care stie ce vrea, in Europa, in lume, si mai ales care stie ce vrea pentru sine. Este o onoare pentru mine sa fiu presedintele acestei natiuni”, a afirmat Iohannis, de la tribuna Plenului.

De asemenea, Iohannis a anuntat,de la tribuna Parlamentului, ca in cel mai scurt timp va chema partidele la consultari, pe teme de interes major. Mai exact, pentur a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma, dar si un calendar cu etape si actiuni. Noul sef al statului a dat de inteles ca isi doreste sa vada si fapte, nu doar sa auda vorbe, ca atare si-ar dori sa se convina asupra unui astfel de calendar cat mai rapid, „pentru a trece de la vorba la fapte”.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a tinut sa mentioneze ca vrea ca, la finele mandatului sau in fruntea statului, sa se observe o transformare. „Imi pun intreaga putere si pricepere la dispozitia poporului roman, ca peste cinci ani sa putem spune ca Romania este tara care a uimit lumea, prin transformarea si reconstructia ei”, a punctat Iohannis.

Odata evenimentul incheiat, va avea loc, la Cotroceni, ceremonia de predare-primire, intre Klaus Iohannis si predecesorul sau, Traian Basescu.

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger