AcasăPoliticaKlaus Iohannis, jocuri de culise impotriva premierului

Klaus Iohannis, jocuri de culise impotriva premierului

Premierul Victor Ponta le-a dat sah-mat liberalilor la capitolul imagine. Constienti ca avantajul acestuia in fata lui Crin Antonescu nu poate fi recuperat, penelistii cauta sa speculeze fiecare punct vulnerabil al premierului.

Klaus Iohannis incearca sa-i atraga de partea PNL-ului pe contestatarii lui Victor Ponta
Liberalii vor sa-i aiba de partea lor pe deputatii care reprezinta minoritatile nationale

In timp ce liderul liberal isi declara, din zori si pana-n seara, sustinerea pentru Victor Ponta, acolitii lui Antonescu lucreaza intens, cu aprobarea acestuia, la decredibilizarea premierului. Personajul cheie al acestui plan este nimeni altul decat prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, cel caruia Antonescu i-a promis de altfel ca-i va lua locul lui Ponta in fruntea Executivului. In ceea ce priveste strategia in sine, aceasta presupune identificarea dusmanilor din interiorul coalitiei pe care premierul fie ii avea, fie i-a dobandit pe parcurs, si deschiderea unor fronturi de negocieri cu acestia. Iar primul pas in aceasta directie a fost facut deja, dupa cum sustin surse din interiorul PNL.

Concret, auzind de nemultumirile deputatilor apartinand minoritatilor nationale, care l-au acuzat in repetate randuri pe seful Executivului ca tine doar partea maghiarilor, prim-vicepresedintele liberal i-a contactat pentru a-i asigura de toata sustinerea PNL-ului. Mai mult, ca sa castige puncte si in fata udemeristilor, Iohannis le-a promis si acestora ca va face lobby pentru ca Statutul minoritatilor sa fie adoptat cat mai curand. De altfel, tema Statutului a fost abordata de Iohannis in cadrul recentei intalniri pe care a avut-o cu membrii grupului minoritatilor nationale de la Camera Deputatilor. ”Este un document extrem de important pentru toata lumea si eu m-as bucura daca s-ar gasi metode de deblocare a dialogului si de a merge mai departe cu acest statut. In realitate toate minoritatile si-l doresc, dar din varii motive pana acum nu a ajuns sa fie promovat. Daca lucrurile se discuta, se dezbat, exista sanse ca statutul sa se adopte”, a declarat primarul Sibiului.

[poll id=”479″]

author avatar
Adelina Ionicel
2.078 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger