AcasăPoliticaKlaus Iohannis, noul presedinte al PNL

Klaus Iohannis, noul presedinte al PNL

Avandu-l in momentul de fata contracandidat doar pe Ioan Ghise, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se poate considera jupan peste PNL.

Klaus Iohannis se bucura de sprijinul lui Crin Antonescu

Pe langa data congresului, 28-29 iunie, Delegatia Permanenta a PNL de ieri a dezvaluit si care va fi deznodamantul acestui eveniment. Asa cum era de asteptat, Klaus Iohannis a anuntat ca intra in cursa pentru sefia PNL.  Imediat, Ludovic Orban, primul pe lista candidatilor, a declarat ca va face pasul in spate „in interesul partidului”. „Am luat decizia de a-mi retrage candidatura. Consider ca astazi dl Klaus Iohannis este cea mai buna solutie pentru PNL, consider ca decizia domniei sale de a-si asuma raspunderea de a conduce PNL este o decizie buna pentru Romania, buna pentru PNL. (…) Ii acord intreg sprjinul meu in demersul domniei sale de a transforma PNL in bine, de a construi un PNL care sa aiba forta sa castige alegerile prezidentiale si, de ce nu, sa constituie coloana vertebrala a dreptei romanesti”, si-a motivat  deputatul PNL gestul.

Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru sefia PNL

Dupa Orban, urmatorul care s-a grabit sa-i netezeasca drumul lui Iohannis, a fost chiar presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu. „La sefia partidului nu mai candidez. De buna seama ca sustin candidatura lui Klaus Iohannis.  Daca ar fi existat doar candidati a caror tema sa fie intoarcerea in curtea PSD as fi intrat in lupta pentru a impiedica acest lucru. Nu este cazul”, a mai precizat Antonescu.  Singurul care nu vrea nici in ruptul capului sa cedeze in fata lui Iohannis este senatorul Ioan Ghise, acesta parand mai hotarat ca niciodata sa-si joace cartea la congres.

Tariceanu prelungeste suspansul

Calin Popescu Tariceanu nu s-a hotarat daca a venit sau nu vremea sa se desparta de PNL

Dupa ce, in urma cu trei zile, a fost poftit de colegii lui sa paraseasca sala de sedinte a partidului, Calin Popescu Tariceanu nu mai este asa de convins ca vrea sa arunce in lupta pentru sefia partidului. Mai mult, actualul presedinte al Senatului recunoaste ca nu se mai regaseste in directia pe care au apucat-o liberalii si da de inteles ca ar fi tentat de infiintarea unei noi formatiuni politice. „Nu mai am niciun interes sa fac parte dintr-un partid cu stil dictatorial, dar asta nu inseamna ca nu-mi pasa ce se intampla cu PNL-ul”, a explicat Tariceanu.

[poll id=”764″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.029 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger