AcasăPoliticaKlaus Iohannis: "Trebuie sa fim mai activi pe plan extern. Trebuie sa...

Klaus Iohannis: „Trebuie sa fim mai activi pe plan extern. Trebuie sa ne ridicam la asteptarile partenerilor”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a participat, joi, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

Cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis a sustinut un discurs in timpul caruia a reiterat ideea conform careia Romania trebuie sa fie mai activa pe plan extern.

„Imi doresc o politica vizionara in relatiile internationale: mai activa, mai coerenta, mai transparenta, mai creativa. In acelasi timp, tensiunile geopolitice din vecinatatea noastra imediata ne fac cu atat mai responsabili. Avem datoria sa ne ridicam, cu luciditate si intelepciune, la nivelul asteptarilor statelor prietene si partenere”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei sustine ca este gata sa faca altfel de politica pe plan extern si se lauda ca „masura ambitiei mele, si a echipei cu care lucrez, este data de increderea acordata de cetatenii romani prin votul lor la 25 de ani de la Revolutie”.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis a precizat ca „asteptarile fata de performanta de politica externa a Romaniei sunt foarte inalte”.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger