AcasăPoliticaKlaus Iohannis, un ilustru necunoscut la Academia Romana

Klaus Iohannis, un ilustru necunoscut la Academia Romana

Discretia in care s-a invaluit Klaus Iohannis i-a facut pe unii dintre romani sa-i uite numele.

Presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad a uitat numele presedinteluilui Klaus Iohannis

Un astfel de moment jenant s-a consumat ieri, la deschiderea Conferintei Internationale ”Micro-to Nano-Photonics IV”- ROMOPTO 2015, cand gazda – presedintele Academiei Romane Ionel Valentin Vlad – a trebuit sa-si consulte notitele pentru a-si aminti (dupa o lunga pauza) cum il cheama pe seful statului. Un sef al statului care astepta la doar cativa pasi distanta sa fie prezentat pentru a-si putea tine speech-ul. Dupa ce si-a auzit intr-un sfarsit numele, Klaus Iohannis a ignorat gafa si a inceput sa-si citeasca discursul, un discurs in care a dat asigurari ca asa o va tine tot mandatul: ”Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele. Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide sau ar fi vrut sa aiba parte de o vara mai agitata politic.

Klaus Iohannis

Poate ca pe altii ii nemultumeste lipsa asa-numitor breaking news-uri si a unor declaratii incendiare. Pentru mine insa, conduita promisa si prioritatile asumate au ramas aceleasi. Si nu vor fi nici in continuare umbrite de efervescenta politica sau de circumstante de moment”. In context, Iohannis a reamintit care sunt prioritatile sale: cercetarea si educatia. ”Romania puternica nu poate fi decat bazata pe cunoastere, iar prosperitatea si progresul societatii vin impreuna cu ea. Cercetarea si educatia sunt sansa pe care Romania o are, sansa unui viitor pe care nu avem voie sa il ratam”, a motivat el.

Moldoveni de peste Prut fac pod de flori intre Victoria si Cotroceni

Pe langa vicepremierul Gabriel Oprea, care se tot chinuie sa tina deschis canalul de comunicare dintre Palate, iata ca fratii nostri de peste Prut pun si ei umarul la refacerea relatiei institutionale dintre premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis. Informatia a fost furnizata chiar de seful Executivului, nu printr-un comunicat oficial, ca nu era cazul, ci printr-un scurt mesaj postat pe Twitter.  Potrivit premierului, intrevederea pe care a avut-o cu seful statului a fost un succes. „Intalnire de lucru cu Presedintele. Informat despre Republica Moldova. Consens – Romania ramane cel mai hotarat sustinator al Moldovei”, a postat Victor Ponta pe reteaua de socializare.

author avatar
Simona Badulescu
816 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger