AcasăPoliticaLegea darii in plata -"casa contra credit" - adoptata si in Camera

Legea darii in plata -„casa contra credit” – adoptata si in Camera

Veste cat se poate de buna pentru romanii care au rate la casa, dar nu mai pot plati datoria catre banca. Oamenii aflati in astfel de situatii ar putea scapa de grija, returnand imobilul bancii, insa doar in cazul in care presedintele semneaza decretul de promulgare a legii care a trecut, iercuri, de votul final in Parlament.

Proiectul legislativ care prevede ca romanii care au credite imobiliare la banci si, din diferite motive, ajung in imposibilitatea de a-si achita ratele, in vederea stingerii datoriei, pot da bancii bunul ipotecat respectiv, chiar daca valoarea sa nu acopera in totalitate datoria a trecut de votul final.

Mai precis, Legea darii in plata, sau „acasa contra credit”, cum mai este cunoscuta in spatiul public, a fost adoptata in Camera Deputatilor – for decizional in aceasta cauza – primind 233 de voturi „pentru” si doar unul impotriva, dar si o abtinere, astfel ca urmatorul pas pe care il va strabate legea va fi cel final, catre Presedintie, in vederea promulgarii.

Proiectul de Lege privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite a fost adoptat in Senat, prima Camera sesizata, in urma cu o luna, respectiv pe 26 octombrie.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger