AcasăPoliticaLiberalii, la vanatoare de „penali”

Liberalii, la vanatoare de „penali”

Incurajati  chiar de Klaus Iohannis, liberalii s-au apucat sa-si faca ordine in partid. Intai i-au identificat pe colegii care au probleme cu justitia, iar apoi i-au invitat politicos sa paraseasca noul PNL.

Liberalii il reneaga pe Tudor Chiuariu(foto) si il invita pe Varujan Vosganian sa faca pasul inapoi

Combaterea coruptiei trebuie sa ramana o prioritate a PNL, repeta in cor liberalii, dupa ce mesajul l-a ajutat pe Iohannis sa mai adune niscaiva voturi. De departe, cel mai vocal s-a dovedit a fi co-presedintele PNL Municipiul Iasi Dragomir Sava Tomaseschi, care cere, printre altele, excluderea lui Tudor Chiuariu din partid. „Filiala municipala a PNL Iasi isi reafirmam hotararea de a face o cu totul altfel de politica, asa cum a spus si noul presedinte ales al Romaniei, incepand demersurile oficiale de excludere din partid a numitului Tudor Chiuariu, condamnat definitiv si irevocabil pentru fapte de coruptie”, a declarat Tomaseschi. In context, acesta ii indeamna pe senatorul Varujan Vosganian si pe deputatul Grigore Craciunescu sa se retraga pentru binele partidului. „Fara a ignora prezumtia de nevinovatie, le cerem tuturor persoanelor cercetate penal din partid, indiferent de functia pe care o ocupa, sa faca un pas inapoi din viata publica, lucru valabil si pentru senatorul Varujan Vosganian, cercetat penal pentru fapte de coruptie. Un gest similar asteptam si din partea deputatului Grigore Craciunescu, aflat in atentia Agentiei Nationale pentru Integritate”, a mai afirmat liberalul.

Varujan Vosganian

Si ca treaba sa fie „bine facuta”, Tomaseschi propune si sanctionarea unui coleg care si-a permis sa transmita, in plina campanie, un mesaj din partea „detinutului Relu Fenechiu”. „In contextul in care numitul Relu Fenechiu nu e un detinut politic – asa cum a incercat in repetate randuri sa insinueze – ci unul de drept comun, fiind condamnat de instanta suprema la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, Organizatia municipala a Partidului National Liberal Iasi se disociaza definitiv si irevocabil de fostul deputat”, a conchis Dragomir Tomaseschi.

author avatar
Adelina Ionicel
1.090 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger