AcasăPoliticaLiberalii planuiesc sa atace in instanta HG privind alegerile locale

Liberalii planuiesc sa atace in instanta HG privind alegerile locale

Mai sunt doar cateva luni pana la alegerile locale, a caror data a fost stabilita, recent, pe 5 iunie. Iar liberalii par decisi sa nu renunte la a parcurge absolut toti pasii legali care ar putea duce la revenirea la sistemul alegerii primarilor din doua tururi.

Astfel ca, saptamana viitoare, Partidul National Liberal intentioneaza sa demareze formalitatile care sa le permita sa conteste in instanta- mai precis sa atace in contencios administrativ -Hotararea de Guvern privind alegerile locale- si mai clar fie spus a mentinerii organizarea scrutinului pentru alegerea primarilor dintr-un singur tur.

Cea care a dat glas, practic, acestei initiative a fost chiar co-presedintele PNL Gorghiu, care a lamurit, joi, intr-o conferinta, faptul ca va fi invocata exceptia de neconstitutionalitate in privinta prevederilor referitoare la alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. „Nu exista democratie in Romania daca nu vom reusi sa impunem doua tururi de scurtin”, a insistat sefa liberalilor.

Gorghiu a adaugat si ca, din cate arata datele statistice, in cazul in care va fi organizat un singur tur de scrutin, ponderea primarilor schimbati nu va fi mai mare de 15-17%, in contrar, in schimb, avansand o cifra de 70 de procente in cazul unor primari noi in functie, corespunzatoare variantei vechi de alegeri locale, respectiv cu doua tururi de scrutin.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger