AcasăPoliticaLiberalii sar in apararea noului lor candidat la primarie: Munteanu a sustinut...

Liberalii sar in apararea noului lor candidat la primarie: Munteanu a sustinut si sustine integrarea europeana si euro-atlantica a tarii

Avand in vedere ca anuntul cum ca Marian Munteanu, fostul lider al Ligii Studentilor, din anii ’90, este noul candidat al liberalilor, ales dupa retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primaria Capitalei, continua sa iste atat comentarii, cat si unele acuzatii, din directia PNL a venit, in dupa-amiaza acestei zile, o scrisoare deschisa dresata catre „contestatarii domnului Marian Munteanu”.

In timp ce Ludovic Orban s-a ferit sa comenteze decizia mai-marilor PNL, odata ce s-a retras din cursa, dar si din postura de prim-vicepresedinte al PNL, dupa ce a aflat ca e urmarit penal de DNA, iar Theodor Paleologu, un alt nume cunoscut din partidul condus de Blaga si Gorghiu, nu s-a ferit sa-si manifeste dezacordul fata de propunerea lui MArian Munteanu in postura de candidat al formatiunii, voci din afara PNL au fost si mai vocale decat atat.

Acoestora din urma li se adreseaza reprezentantii PNL-ului care au ales sa ii ia apararea, prin aceasta scrisoare deschisa, noului candidat al partidului la alegerile din 5 iunie, pentru fotoliul de primar general. Liberalii si-au propus sa demonteze, rand pe rand, aceste ‘acuzatii’, incepand cu ceea ce au numit a fi ‘mitul’ ‘asa-zisei apropieri a dlui. Marian Munteanu de extrema dreapta’. „Referitor la acest aspect, PNL nu poate sa nu constate ca si acum, ca si in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina aceste acuzatii. Oricare ar fi acestea. De aceea, PNL solicita acum oficial tuturor celor care intretin acest discurs plin de neadevar sa aiba decenta si deontologia de a-si proba spusele in mod concret, prezentand opiniei publice vorbe si fapte ale dlui. Marian Munteanu care ar putea, eventual, sa sustina acuzele pe care i le aduc domniile lor”, se arata in documentul respectiv.

Mai mult, oprindu-se la alte suspiciuni care au planat, in ultimele ore, in dreptul numelui noului candidat al PNL la sefia Primariei Generale, liberalii tin sa le desfiinteze si pe acestea. „Venind acum catre anii mai recenti, ii asiguram pe toti cei care urmaresc scena politica romaneasca in aceste zile ca nu exista nimic in activitatea dlui Marian Munteanu care sa justifice alte acuze ce i se aduc, anume acelea de a fi anti-occidental. Din contra, prin tot ceea ce a facut in ultimii 25 de ani, ca lider respectat al societatii civile si ca antreprenor, dl Marian Munteanu a fost si este un sustinator consecvent al cursului Romaniei catre modelul democratic de dezvoltare a societatii si catre economia libera de piata”, sustin liberalii, care adauga si ca Munteanu „a sustinut mereu si sustine cu consecventa integrarea europeana si euro-atlantica a tarii noastre. In ultimii ani domnia sa a avut multe ocazii de a calatori in tari occidentale unde a fost un avocat al Romaniei si al colaborarii tarii noastre cu marile tari democratice ale lumii”.

sursa foto: Facebook/PNL

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger