AcasăPoliticaMacovei are "zece porunci" pentru politicieni si 100 de principii si proiecte...

Macovei are „zece porunci” pentru politicieni si 100 de principii si proiecte pentru Romania

Candidatul independent la alegerile din noiembrie si-a prezentat, miercuri, programul pentru prezidentiale, numit „Decalog politic – Zece porunci pentru politicieni, o Suta de principii si proiecte pentru Romania, un Viitor pentru noi”.

Monica Macovei

Monica Macovei are, asadar, zece „porunci” pentru clasa politica, dar si de zece ori mai multe proiecte si principii pe care are in plan sa le implementeze, in cazul in care ajunge la Cotroceni.

Decalogul politic, in viziunea Macovei, cuprinde deopotriva chestiuni legate de familie, dar si de interes public, si arata astfel: „sa nu ai alt stapan decat cetateanul, sa nu tradezi interesul national, sa nu ataci institutiile statului, statul de drept si justitia, sa nu furi si sa nu risipesti banul public, sa nu minti, sa nu plagiezi, sa nu calomniezi, sa nu mituiesti, sa inmultesti banii si creatia, sa-ti educi copiii, sa-ti respecti parintii si sa-ti ajuti semenii, sa cultivi solul si sa protejezi natura, dar nu in ultimul rand sa-ti respecti identitatea, valorile si trecutul, ca sa ai un viitor”.

Ca o concluzie a celor 100 de principii si proiecte pentru Romania, disponibile si pe site-ul sau de campanie, prezidentiabilul Monica Macovei promite sa fie un lider „angajat al poporului roman”. „Presedintele trebuie sa fie in toate un model pentru natiune. Voi face toate eforturile sa reprezint demn, profesionist si integru valorile natiunii si diversitatea identitara a tuturor cetatenilor romani, indiferent de limba materna, credinta religioasa sau optiunile personale. Va asigur ca voi fi altfel decat ei, ca voi fi presedintele vostru, si nu al lor, ca, din clipa in care voi depune juramantul, voi fi angajatul poporului roman”, conchide fostul ministru al Justitiei.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger