AcasăPoliticaMacovei i-a scris lui Iohannis. Ii cere sa solicite Parlamentului adoptarea legii...

Macovei i-a scris lui Iohannis. Ii cere sa solicite Parlamentului adoptarea legii votului ‘la distanta’

Fostul ministru al Justitiei, care a candidat, la randul sau, in primul tur al prezidentialelor, i-a scris castigatorului scrutinului pentru Cotroceni.

Macovei, ii cere, printre altele, lui Iohannis sa solicite Legislativului adoptarea unui proiect de lege care sa permita infiintarea unui partid care ar avea in componenta doar trei membri, asa cum se intampla in alte tari europene. Totodata, europarlamentarul aminteste de un alt punct al „Acordului pentru salvarea statului de drept si a democratiei in Romania”, pe care Iohannis l-a acceptat public inainte de turul al doilea al scrutinului pentru Cotroceni, aspect ce a determinat-o pe Macovei sa anunte ca ii da votul pe 16 noiembrie.

Felicitandu-l in primul rand pentru victoria obtinuta la prezidentiale, Macovei i-a transmis lui Iohannis, in textul scrisorii in cauza, si cererea ca presedintele ales al Romaniei sa solicite Parlamentului adoptarea, pana la finele acestui an, a initiativei legislative in cauza. „Astazi, va rog sa solicitati Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vietii politice, pe care vi-l trimit atasat si care va permite infiintarea partidelor politice cu minim 3 membri, asa cum este in majoritatea tarilor europene„, noteaza Monica Macovei, pe contul sau de Facebook.

Mai mult, fostul ministru i-a solicitat candidatului ACL iesit victorios in alegerile prezidentiale sa ceara legislativului ca, pana la finele celei de-a doua luni a lui 2015 sa adopte proiectul legislativ care sa permita „votul la distanta”, in asa fel incat sa se evite situatiile semnalate la prezidentialele din acest an. „De asemenea, va rog sa solicitati Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul lui februarie 2015, a unei legi care sa permita “votul la distanta” – electronic si prin corespondenta – pentru toti romanii din tara si strainatate„, adauga Macovei.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger