AcasăPoliticaMacovei trage scaunul de sub Tariceanu

Macovei trage scaunul de sub Tariceanu

Monica Macovei cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului

Monica Macovei cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului, sustinand ca  acesta  incalca legea.  Preventiv, europarlamentarul solicita si schimbarea lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputatilor, in cazul acestuia invocand „indicii temeinice”.

Monica Macovei cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului

Senatul a incalcat Constitutia, Camera Deputatilor se pregateste sa o faca. Acesta este agrumentul principal pe care se bazeaza Monica Macovei atunci cand cere matrasirea tandemului Tariceanu – Zgonea. „Sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu, Senatul ia decizii pe baza unor prevederi neconstitutionale. (…)  Sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu si a lui Valeriu Zgonea, Parlamentul pastreaza in Statutul deputatilor si al senatorilor aceeasi prevedere neconstitutionala: hotararea de ridicare a imunitatii pentru retinere, arestare si perchezitie sa se ia cu votul secret al majoritatii membrilor din Camera Deputatilor sau Senat, indiferent de numarul celor prezenti la sedinta. (…) Tariceanu si Zgonea au dovedit ca nu pot garanta respectarea Constitutiei, prin urmare este timpul sa paraseasca functiile”, a explicat Macovei. Totodata, aceasta a indemnat Opozitia sa ceara adoptarea in procedura de urgenta a proiectului de lege care simplifica ridicarea imunitatii parlamentare.

Calin Popescu Tariceanu

„Proiectul de lege prevede votul deschis, in sedinte publice, pentru cererile de ridicare a imunitatii parlamentare, elaborarea raportului Comisiei juridice in maximum 24 de ore, votarea cererii de ridicare a imunitatii in plen in maximum 24 de ore,  interzicerea luarii unei hotarari pe considerente de oportunitate sau pe evaluarea probelor din dosar”, a mai precizat europarlamentarul.

[poll id=”970″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger