AcasăPoliticaMesajul presedintelui Iohannis, in ziua in care catolicii si protestantii sarbatoresc Floriile

Mesajul presedintelui Iohannis, in ziua in care catolicii si protestantii sarbatoresc Floriile

Pentru credinciosii catolici, dar si pentru protestanti, e zi de mare insemnatate: celebreaza Floriile, duminica ce precede Sfintele Sarbatori Pascale.

Cu aceasta ocazie, romanii care imbratiseaza credinta catolica sau protestanta au mers la slujba, la biserica, avand in mana flori si ramuri de salcie. In Bucuresti va avea loc si o procesiune simbolica, de Florii, la care vor participa credinciosii romano-catolici si care se va incheia cu o slujba la Catedrala Sfantul Iosif, din Capitala.

Si presedintele Iohannis sarbatoreste, duminica, Floriile, asemeni celorlalti credinciosi protestanti. Cu acest prilej, seful statului a tinut sa le transmita celor are celebreaza aceasta sarbatoare ce precede Invierea lui Hristos, un mesaj. Astfel, prin intermediul Facebook-ului, Klaus Iohannis a transmis cateva ganduri: „Tuturor celor care serbeaza azi Floriile le urez multa sanatate si bucurie!”.

Totodata, presedintele si-a amintit de copilarie, si de obiceiurile care existau la acel moment, in randul comunitatii protestante. „Pe vremuri, ziua de Florii era o zi aparte mai ales pentru copiii sasi din Transilvania, pentru ca era ziua Confirmarii lor in Biserica, o zi in care se desparteau de copilarie si erau primiti in randul comunitatii adultilor”, mai noteaza Klaus Iohannis in mesajul saau de pe contul sau oficial de Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger