AcasăPoliticaMinisterul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara in scoli

Ministerul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara in scoli

Mergand pe principiul ca informatiile utile unui om se invata inca din primii ani de viata, si implicit, in cei dintai ani de scoala, reprezentantii Ministerului Sanatatii propun ca in unitatile de invatamant sa se tina si ore de educatie sanitara.

Drept urmare, in cazul in care sugestia exprimata, luni, de catre seful ministerului, social-democratul Nicolae Banicioiu, medic de profesie, se va concretiza, din toamna incepand, astfel de ore ar putea fi incluse in programul scolarilor. „Am gasit multa deschidere si dorinta de colaborare la colegii de la Educatie si speram ca propunerea noastra sa se poata concretiza chiar din urmatorul an scolar”, e de parere ministrul.

Prezent, luni dimineata, la sediul Serviciului de Ambulanta, cu ocazia reluarii programului pilot „Sunt primul ajutor, simultand cu lansarea unui site destinat educatiei medicale a prichindeilor -suntprimulajutorjunior.ro-  Banicioiu a si explicat motivele pentru care reprezentantii ministerului pe care il conduce considera oportuna o astfel de masura – pe langa faptul ca unii elevi pot invata notiuni noi, altii le pot impartasi, la randul lor, altor persoane, raspandind, astfel, informatii pretioase in privinta prevenirii unor accidente, boli ori situatii nedorite. „Astfel, elevii si tinerii vor putea invata notiuni despre modul de organizare, functionare si utilizare a sistemului sanitar, dar si a Sistemului National Unic pentru Apel de Urgenta 112, cum sa aplice si sa execute corect manevre de salvare a vietii, notiuni de igiena si de prevenire a afectiunilor”, a conchis Banicioiu.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger