AcasăPoliticaMinistrul Oprea, despre efectele inundatiilor: 63 de localitati afectate, peste 1.100 de...

Ministrul Oprea, despre efectele inundatiilor: 63 de localitati afectate, peste 1.100 de locuinte inundate

Vicepremierul Gabriel Oprea a prezentat, miercuri, un bilant al efectelor inundatiilor care au afectat, in ultimele zeci de ore, 63 de localitati din zece judete ale tarii, dar si cum au intervenit reprezentantii MAI in sprijinul populatiei din zonele cu probleme.  Din nefericire, un om si-a pierdut viata ca urmare a revarsarii apelor, iar alte patru persoane sunt date disparute.

Peste 2.200 de pompieri, jandarmi si politisti au intervenit, in cursul zilei de marti, dar si al noptii trecute, pentru salvarea si evacuarea persoanelor aflate in pericol ca urmare a producerii inundatiilor care au afectat peste 1.000 de locuinte din 63 de localitati de pe raza a zece judete Alba, Arges, Dambovita, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea si Sibiu. De asemenea, conform precizarilor ministrului Oprea, angajatii Ministerului de Interne au salvat 400 de persoane, dintre care 210 in judetul Valcea, care fie ramasesera izolate, fie au fost evacuate preventiv din zonele de risc.

Mai mult, Gabriel Oprea a precizat, intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri, ca in localitatea valceana Vaideeni, zona afectata de viituri si ape iesite din matca, au fost duse, cu un elicopter, peste doua tone de ajutoare. „Am dispus scoaterea de la Rezervele de Stat a unei cantitati importante de alimente si apa potabila (peste 8.000 kg conserve si peste 24.000 litri de apa), dar si 200 de seturi de paturi si saltele”, a mentionat vicepremierul.

Actiunile de interventie sunt concentrate in judetele Gorj, Dolj, Dambovita, Valcea, Arges si Teleorman, a mai precizat viceprim-ministrul. In acest sens, Oprea a precizat ca au fost salvate, cu ajutorul a trei elicoptere ale MAI, 60 de persoane.

Din pacate, un barbat si-a pierdut viata ca urmare a producerii viiturilor, in Arges, iar alti patru oameni sunt dati disparuti si cautati de autoritati.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger