AcasăPoliticaMinistrul Oprea, intrevedere cu directorul FBI, la sediul MAI

Ministrul Oprea, intrevedere cu directorul FBI, la sediul MAI

Intalnire de gradul I la sediul MAI. Seful Internelor, Gabriel Oprea, l-a primit marti pe directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), James B. Comey.

Unul dintre subiectele abordate in acdrul intrevederii a fost acela al importantei aocrdate sigurantei informatice. „Din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, palierul cooperarii operative este unul foarte dezvoltat, in special in domeniul combaterii criminalitatii organizate, care priveste destructurarea retelelor infractionale care comit delicte in sfera criminalitatii informatice”, precizeaza reprezentantii MAI.

 

Ca atare, in cadrul intrevederii, vicepremierul pentru securitate nationala a subliniat, printre altele, faptul ca ofiterii romani si agentii americani din cadrul institutiei conduse de oaspetele sau american colaboreaza foarte bine prin intermediul  task-force-ului (unitatii operationale) din cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate a Politiei Romane. Mai mult, Gabriel Oprea i-a adresat multumiri noului director al Biroului Federal de Investigatii, pentru faptul ca reprezentantii FBI i-au ajutat pe politistii romani sa se pregateasca, dar si sa se perfectioneze in cadrul Academiilor FBI din orasul Quantico, din statul american Virginia, dar si de la Budapesta.

De altfel, dupa intrevederea de la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, seful FBI a mers in vizita la sediul task-force-ului FBI-DCCO, din cadrul cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Unitatea operationala functioneaza de noua ani si permite schimbul de informatii dintre ofiterii de politie romani si agentii FBI in cazurile comune privitoare la investigarea unor fapte de criminalitate informatica.

Totodata, Corey s-a intalnit, marti, si cu seful statului, dar si cu cel al Guvernului. Intrevederile au avut loc inainte de sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a inceput la ora 15, la Palatul Cotroceni.

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger