AcasăPoliticaMonica Macovei il cauta pe Oprea la doctorat

Monica Macovei il cauta pe Oprea la doctorat

Monica Macovei tine mortis sa stie daca Gabriel Oprea a plagiat sau nu

Monica Macovei cere verificarea la sange a masteratelor si doctoratelor luate de demnitari si anularea titlurilor in cazul tezelor plagiate.

Monica Macovei tine mortis sa stie daca Gabriel Oprea a plagiat sau nu

Constatand ca tot mai multi politicieni de top o iau pe urmele lui Victor Ponta, acuzati fiind de plagiat, liderul M10 ii solicita ministrului Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, sa demareze cuvenitele cercetari si sa clarifice problema. Demersul are loc dupa ce atat lucrarea de doctorat a actualului vicepremier si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cat si doctoratele coordonate de acesta, au fost puse si ele sub semnul plagiatului. ”Este ingrijorator faptul ca Ministerul pe care il conduceti nu este transparent in legatura cu subiecte de interes public”, ii bate Macovei obrazul ministrului de resort. In ceea ce priveste masurile concrete, liderul M10 cere ca tezele de doctorat suspectate de plagiat sa nu mai fie analizate de Consiliul aflat in subordinea MEC, ci de Comisiile de Etica ale universitatilor care au emis titlurile academice.

Gabriel Oprea

”Universitatile sunt singurele in masura sa recunoasca si sa repare o situatie de malpraxis academic, pentru ca sunt in joc onoarea si credibilitatea lor”, conchide Monica Macovei.

author avatar
Simona Badulescu
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger