AcasăPoliticaNici nu va canta cocosul de trei ori si Dragnea va trada

Nici nu va canta cocosul de trei ori si Dragnea va trada

Opozitia de fatada a sefului PSD, Liviu Dragnea, devine tot mai vizibila pe masura ce trece timpul si se apropie alegerile parlamentare. Intr-un final, Dragnea va ceda si va trada partidul si asteptarile celor care cred in PSD.

Zbaterile lui Dragnea, ca ale fecioarei ce striga „dute-ncolo, vino-ncoace, lasa-ma si nu-mi da pace”, provoaca stupefactia electoratului de stanga, dar si ocheade complice pe culoarele PNL

Semnalul s-a dat de multa vreme. Cine a avut urechi sa auda spusele lui Iohannis, cu „uniunea nationala de care tara are nevoie”, a priceput talcul. Lui Dragnea i se dadea de ales. Ori se pupa cu Alina Gorghiu & Vasile Blaga in piata publica, ori trece in opozitie. Opozitie din care nu se stie cand si cat de tavalit va iesi.

Cand te dai armasar in politica

Fix cu o luna in urma, Adrian Nastase declara ca „PSD risca sa ramana singur daca se intampla ceva cu Tariceanu. PSD are doua variante: de a se preda lui Iohannis si sa faca guvern de mare coalitie cu PNL sau sa ramana in opozitie”. Insa, dupa cum evolueaza lucrurile, opozitia o va suporta de unul singur, caci Tariceanu este tot mai hartuit, urmarindu-se, in mod evident, eliminarea lui de pe scena politica si destramarea ALDE, cotat ca periculos prin surprizele pe care le poate rezerva. Nu este exclus ca in laboratoarele Statului de drept deja sa fie stabilite toate detaliile aparatiei lui Taricenu in fata instantei. Iar asta se poate intampla nu cu mult timp inainte de alegerile parlamentare. Ca sa vada toata lumea, in mod special Dragnea, ce se intampla daca te dai armasar in politica. Degeaba spunea Dragnea ca, pana la alegeri, el si Taricenu sunt vii si liberi, din cauza procedurilor care nu au timp pentru a se desfasura. La vremea declaratiei de autoimbarbatare nu se stia data exacta a votarii, dar intre timp, Guvernul, din intamplare, desigur, a stabilit alegerile pentru data de 4 decembrie. Deci, spatiu suficient pentru ca procedurile sa nu mai fie de partea lor in ceea ce priveste timpul prea scurt.

Marul mic sau nimic

Coalitia PSD cu PNL este cadoul pe care Iohannis si-l va face negresit. Este formula care ii va garanta cel de-al doilea mandat de presedinte. Exact ce ii trebuie, fara prea multe batai de cap. Ce mare lucru? Il pui pe Dragnea sa aleaga intre marul mic sau nimic! Dincolo de asta, este victoria morala, de imagine, asupra unui partid ai carui lideri mereu i s-au impotrivit. Nu conteaza ca partidul va marai pe infundate sau va tipa. Nici ca electoratul de stanga, pe care-l va lasa cu ochii in soare, a vazut in el un lider cum a fost Ponta. Dragnea, acum, nu prea mai are de ales. Incet, incet isi va modifica discursul, pledand pentru uniune nationala, invocand chiar si un pericol extern. O inventie mai proasta nu putea gasi, caci este aberant sa crezi ca in fata unui asemenea pericol, daca ar exista, unele partide vor merge hais, altele cea. Cu o condamnare definitiva deja, cu un alt dosar in cercetare, alaturi de fosta sotie, si cu inca unul pus la dospit prin sertare, cu foarte incurcata afacere Tel Drum, veche de vreo 15 ani, dar si cu o avere incredibila pentru un lider de stanga, pe care o vrea pastrata intacta, Dragnea nu are decat o solutie: sa mearga la Inalta Poarta si sa pupe poala Sultanului!

author avatar
Valentin Boeru
1.455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger