AcasăPoliticaNitu a trimis ministrului Justitiei cererea DNA privind incuviintarea arestarii deputatilor Teodorescu...

Nitu a trimis ministrului Justitiei cererea DNA privind incuviintarea arestarii deputatilor Teodorescu si Marko

Procurorul General Tiberiu Nitu a trimis, marti, ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita incuviintarea arestarii preventive a celor doi parlamentari, vizati de DNA in dosarul in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

DNA a solicitat incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Teodorescu Catalin-Florin, iar marti, Tiberiu Nitu, Procurorul General al Romaniei, a trimis aceasta cerere ministrului Justitiei.  „In temeiul dispozitiilor art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputatilor republicat, in temeiul art. II din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 7/2011, raportat la prevederile art. 202 Cod procedura penala, si existand cazul prevazut de art. 223 alin. 2 Cod procedura penala, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatilor  Marko Attila-Gabor si Teodorescu Catalin-Florin pentru faptele descrise in referatele intocmite de procurorul de caz”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Public.

Ambii deputati sunt suspectati de abuz in serviciu, in dosarul privind acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat, situat in zona Plumbuita, din Capitala.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger