AcasăPoliticaNoua Constitutie, mar otravit pentru baronii USL

Noua Constitutie, mar otravit pentru baronii USL

Daca in urma cu o saptamana pesedistii si liberalii din teritoriu salutau deciziile luate, la centru, de co-presedintii Uniunii Social Liberale, dupa ce au studiat problema mai bine, aceiasi lideri locali se plang acum ca li s-a intins o capcana si ca organizarea referendumului pentru Constitutie in paralel cu europarlamentarele le va da mari batai de cap.

Deciziile luate de Victor Ponta si Crin Antonescu starnesc nemultumiri in randul baronilor USL

Putine au fost vocile din USL care au atras atentia din start ca marele plan propus de Victor Ponta si Crin Antonescu are multe hibe. Incantati probabil de declaratia de pace si prietenie interpretata pe doua voci la finalul sedintei USL, mai toti liberalii si pesedistii au imbratisat ideea comasari referendumului cu alegerile europarlamentare. Ulterior, cand si-au dat seama ca sarcinile primite de la centru vor fi aproape imposibil de indeplinit si ca un eventual esec se va lasa cu sanctiuni drastice pe linie de partid, baronii au inceput sa dea din colt in colt. Mai mult, acestia si-au amintit brusc si ca au aflat de fericitul eveniment de la televizor, ca tot omul de rand, ca nu au fost consultati in prealabil si ca nu li s-a explicat pe ce baza a fost luata decizia.

Cei mai vocali sunt, de departe, social-democratii, care nu ascund ca referendumul le da peste cap planurile pentru europarlamentare. ”Am inteles ca trebuie sa facem pe dracu’ in patru ca sa scoatem un cel mai bun scor la europarlamentare. Acum, vin cu referendumul organizat cu un cvorum de 50+1. Ce sa facem mai intai? Sa convingem oamenii sa voteze pentru noua Constitutie sau sa avem grija ca partidul sa obtina cel mai mare numar de eurodeputati? Toate calculele de pana acum si experientele precedente au aratat ca o prezenta redusa la vot este in avantajul PSD. Deci, cum o rezolvam? Astept sa ne explice domnul Ponta cum a gandit aceasta suprapunere”, a declarat un lider local al PSD.

author avatar
Adelina Ionicel
1.248 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger